Μάχη με το χρόνο προκειμένου να ξεπεράσει τον τραυματισμό του και να είναι έτοιμος για το δεύτερο Grand Slam της σεζόν που ξεκινάει σε τρεις εβδομάδες στο Παρίσι, θα δώσει ο Γιάνικ Σίνερ.

Ο 22χρονος Ιταλός, Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης, απέσυρε τη συμμετοχή του πριν τον προημιτελικό της Μαδρίτης απέναντι στον Φίλιξ Οζέρ-Αλιασίμ και λίγο αργότερα ανακοίνωσε την απόσυρσή του και από το Masters της Ρώμης, εξαιτίας ενοχλήσεων στο ισχίο.

Με δηλώσεις του σε συμπατριώτες του δημοσιογράφος, ο Σίνερ υπογράμμισε ότι θα αγωνιστεί στο Roland Garros που ξεκινάει στις 26 Μαΐου, μόνο αν είναι 100% έτοιμος.

“Στο Γαλλικό Όπεν θα παίξω μόνο αν είμαι 100% έτοιμος. Θα πρέπει να περιμένουμε μερικές μέρες να δούμε πως θα πάει. Κάποιοι τραυματισμοί μπορούν να ξεπεραστούν γρήγορα, κάποιοι άλλοι, όχι. Μέχρι τώρα πάω πολύ καλά. Πέρυσι έπαιξα σε όλη τη χρονιά χωρίς τραυματισμούς” τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωταθλητής του Australian Open 2024.

Ο Ιταλός έχει μπροστά του λίγες μέρες για αποθεραπεία και αποκατάσταση που περιλαμβάνει φυσιοθεραπείες και κινητικότητα, προκειμένου το ισχίο να έρθει στην κατάσταση που πρέπει και να είναι σε θέση να αγωνιστεί στο πιο υψηλό επίπεδο.

“Τώρα είμαι εκτός αγώνων και θα δούμε πως θα πάει την επόμενη εβδομάδα. Η προετοιμασία για το Γαλλικό Όπεν προφανώς και δεν θα είναι η καλύτερη δυνατή. Θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να καταφέρω να αγωνιστώ αλλά το να παίξεις ένα Grand Slam χωρίς αγώνες στη Ρώμη, δεν είναι εύκολο” πρόσθεσε ο Σίνερ.

Ο Ιταλός, ωστόσο, κατάφερε να πάρει το πρώτο Major της καριέρας του στη Μελβούρνη χωρίς να αγωνιστεί σε κάποιο τουρνουά προετοιμασίας.



tennis24.gr