Η Σλάβια Πράγας ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του 19χρονου Ελληνονορβηγού χαφ Χρήστου Ζαφείρη μέχρι το καλοκαίρι του 2027.

Κάτοικος Πράγας είναι με κάθε επισημότητα ο Χρήστος Ζαφείρης. Ο 19χρονος Ελληνονορβηγός χαφ μετά από περίπου 12 χρόνια, όταν και άφησε τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, αποχωρεί αποχώρησε από τη Νορβηγία, καθώς τον αγόρασε η Σλάβια Πράγας.

Οι Τσέχοι ξεχώρισαν τον νεαρό μέσο που έβγαζε… μάτια στο πρωτάθλημα της δεύτερης πατρίδας του και έδωσαν τρία εκατομμύρια ευρώ στη Χάουγκεσουντ για να τον αποκτήσουν και να τον «δέσουν» με συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2027. Με την προηγούμενη ομάδα του ο Ζαφείρης αγωνίστηκε 32 φορές, σκόραρε οκτώ γκολ και μοίρασε δέκα ασίστ σε περίπου 2.700 αγωνιστικά λεπτά.

«Πιστεύουμε ότι ο Χρήστος θα είναι μια σημαντική ενίσχυση για τη Σλάβια. Είναι 19 ετών, θα μπορέσει να βελτιώσει τις ήδη ενδιαφέρουσες ποδοσφαιρικές του ικανότητες μαζί μας. Ελπίζουμε ότι θα ακολουθήσει τα βήματα των Alexander Bah και Aiham Ousou, οι οποίοι έχουν εγκλιματιστεί τέλεια στο περιβάλλον μας. Πιστεύουμε ότι έχουμε έναν γρήγορο και δυνατό μέσο, που θα επιτρέψει στο προπονητικό επιτελείο να έχει ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία κατά τη δημιουργία της ενδεκάδας. Θέλω να ευχαριστήσω τον ατζέντη του Χρήστου και την Χάγκεσουντ για τις απαιτητικές αλλά δίκαιες διαπραγματεύσεις μας», ανέφερε ο αθλητικός διευθυντής της Σλάβια, Γίρι Μπλεκ.

«Ο προσωπικός μου στόχος είναι να δείξω στους ανθρώπους ότι είμαι καλός παίκτης. Να δείξω ότι μπορώ να παίξω από την αρχή και να είμαι σημαντικός παίκτης της ομάδας. Οι στόχοι της ομάδας είναι πάντα να προσπαθεί να κερδίσει, να φτάσει στο Champions League και να παίξει στο Ευρώπη. Να κερδίσουμε επίσης το πρωτάθλημα και το κύπελλο. Ανυπομονώ να ξεκινήσω. Η Σλάβια είναι μεγάλος σύλλογος, είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και ανυπομονώ για την εμπειρία που θα αποκτήσω εδώ», είπε ο Χρήστος Ζαφείρης μετά την υπογραφή του συμβολαίου του.

gazzeta.gr