Αυτή την ημέρα, δεν θα τη ξεχάσει ποτέ…

Ο Ζοάο Φονσέκα, πέτυχε την παρθενική του νίκη σε επίπεδο ATP Tour, βγάζοντας εκτός συνέχειας το Νο7 του ταμπλό, Άρθουρ Φις, στην αναμέτρηση για τον 1ο γύρο του Rio Open.

Αγωνιζόμενος με wild card στο τουρνουά της πατρίδας του, ο 17χρονος Βραζιλιάνος επικράτησε με το εντυπωσιακό 6-0, 6-4 του 19χρονου Γάλλου, Νο36 της παγκόσμιας κατάταξης και έγινε ο πρώτος τενίστας γεννημένος το 2006 που κερδίζει ATP ματς.

 

O Φονσέκα, Νο655 της παγκόσμιας κατάταξης και πρωταθλητής του US Open Juniors 2023, έπιασε σπουδαία απόδοση, εμπνευσμένος από τις αντιδράσεις των συμπατριωτών του στην κερκίδα και έλεγξε το παιχνίδι στο μεγαλύτερο κομμάτι του.

Με εντυπωσιακές επιστροφές και σταθερό παιχνίδι από τη βασική γραμμή, ο ταλαντούχος Βραζιλιάνος πέτυχε τέσσερα breaks στο σερβίς του Φις, δεν επέτρεψε στο Γάλλο να δημιουργήσει την παραμικρή ευκαιρία στο δικό του σερβίς και έφτασε στη μεγάλη νίκη μετά από 1 ώρα και 31 λεπτά.

“Είμαι πολύ χαρούμενος. Δεν θα μπορούσε να ήταν καλύτερο από το να πετύχω την πρώτη μου νίκη, βρισκόμενος μόλις 10 λεπτά από το σπίτι μου, με τους φίλους και την οικογένειά μου να είναι στις εξέδρες. Νιώθω ότι ανήκω εδώ, εδώ θέλω να είμαι” είπε ο Φονσέκα αμέσως μετά.

Στο 2ο γύρο του Rio Open, ο Βραζιλιάνος θα αντιμετωπίσει τον Χιλιανό, Κριστιάν Γκαρίν.

Εν τω μεταξύ, η βροχή δημιούργησε πολλά προβλήματα στους διοργανωτές και τους αθλητές την Τετάρτη, με τον Φραντσίσκο Τσερούντολο να προλαβαίνει την αναβολή της ημέρας, κερδίζοντας 6-2, 6-1 τον Άλμπερτ Ράμος Βινιόλας και έγινε ο πρώτος που εξασφαλίζει τη συμμετοχή του στα προημιτελικά της χωμάτινης διοργάνωσης, περιμένοντας εκεί έναν εκ των Λάγιοβιτς-Τζέρε.

 

 

RIO OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | SCHEDULE (-5h)

 





tennis24.gr