Στο ντοκυμαντέρ του Sportal “Novak Djokovic – Untold Stories” μίλησε ο πατέρας του Νόλε, Σρνταν Τζόκοβιτς, εκφράζοντας την επιθυμία του να αποσυρθεί ο γιος του από την ενεργό δράση του χρόνου, μιας και έχει εκπληρώσει όλα τα όνειρά του ως τώρα.

“Ο Νόβακ έχει εκπληρώσει τα όνειρα που είχα γι’ αυτόν πριν από 7-8 χρόνια. Όλα τα υπόλοιπα είναι μπόνους”, είπε αρχικά ο Σρνταν Τζόκοβιτς και συνέχισε λέγοντας:

“Το τένις είναι μόνο ένα κομμάτι της ζωής του και όχι ολόκληρη η ζωή του. Εύχομαι να αναγνωριστεί και για τα πράγματα που θα κάνει μετά το τέλος της καριέρας του, όταν αποχωρήσει από τον κόσμο του τένις. Αυτό εύχομαι πως θα γίνει του χρόνου”.

“Δεν ήρθε ακόμα το τέλος, αλλά ίσως έρθει σε 1,5 χρόνο. Αυτή είναι η επιθυμία μου ως πατέρας του. Πιστεύω πως θα είναι καλό να σταματήσει να κάνει αυτή την εξαιρετικά δύσκολη δουλειά”.

“Είναι πολύ εξαντλητική και απαιτητική δουλειά, τόσο σωματικά, όσο και ψυχικά. Είναι αφοσιωμένος σ’ αυτό τα τελευταία 30 χρόνια και δεν έχει αφήσει στιγμή το πόδι από το γκάζι. Δεν έχει καθόλου τον χρόνο που πρέπει για να ασχοληθεί με άλλα πράγματα στη ζωή”.
tennis24.gr