Ο διευθυντής της ομάδας της Haas, Gunther Steiner, τόνισε ότι η αμερικανική ομάδα επιθυμεί να διατηρήσει τον Mick Schumacher στις τάξεις της και το 2022, με μερικές λεπτομέρειες να απομένουν ώστε να γίνει επίσημη η συμφωνία των δύο πλευρών για την επόμενη σεζόν.

O Schumacher, που ανήκει στο πρόγραμμα των νέων οδηγών της Ferrari, κάνει φέτος το ντεμπούτο του στην Formula 1, χρησιμοποιώντας την τρέχουσα σεζόν ώστε να αποκτήσει εμπειρία για τη συνέχεια. Αν και δεν έχει ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο στα χέρια του, ο Γερμανός έχει αφήσει πολύ θετικές εντυπώσεις, ενώ είναι σταθερά ταχύτερος του team-mate του, Nikita Mazepin.

Μιλώντας για το οδηγικό δίδυμο της ομάδας για την επόμενη σεζόν, ο Steiner επιβεβαίωσε ότι υπάρχει ήδη συμφωνία με τον Mazepin για το 2022, ενώ απομένουν λίγες λεπτομέρειες ώστε να παραμείνει και ο Schumacher, οι οποίες αφορούν κυρίως τους όρους που σχετίζονται με το συμβόλαιο του Γερμανού με την Ferrari.

“Υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει απλώς να επιλυθούν. Είναι ένα τριμερές συμβόλαιο προφανώς, επειδή έχει ήδη ένα με τη Ferrari”, είπε ο Steiner στο βρετανικό Grand Prix.

“Πρέπει να τακτοποιήσουμε μερικές λεπτομέρειες, και μετά θα φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο Mick δεν προσπαθεί να πει ότι δεν έχει υπογράψει, αλλά υπάρχουν ήδη συμφωνίες. Όμως καθώς το συμβόλαιο αφορά τρία μέρη, είναι πάντα πιο δύσκολο από ό,τι όταν είναι απλώς μία συμφωνία δύο πλευρών”, τόνισε.

Από τη μεριά του, ο Schumacher δήλωσε ότι αυτήν τη στιγμή είναι πλήρως αφοσιωμένος στα αγωνιστικά του καθήκοντα, ενώ το καλοκαιρινό διάλειμμα θα είναι η περίοδος που θα εστιάσει στην τακτοποίηση του συμβολαίου του για την παραμονή του στο σπορ την επόμενη σεζόν.

“Προφανώς, αυτήν τη στιγμή είμαι πλήρως αφοσιωμένος στο τώρα και στους αγώνες”, δήλωσε ο 22χρονος Γερμανός.

“Ξέρετε, έπειτα έχουμε το καλοκαιρινό διάλειμμα, το καλοκαιρινό κλείσιμο των εργοστασίων θα έρθει σύντομα. Και τότε θα είμαι εντελώς ελεύθερος και θα επικεντρωθώ στις συζητήσεις”, συμπλήρωσε ο Schumacher.

Με βάση αυτές τις δηλώσεις, δείχνουν πλέον να απομακρύνονται οι φήμες για μετακίνηση του Γερμανού στην ομάδα της Alfa Romeo, με την παραμονή του πλέον στην Haas να είναι σχεδόν δεδομένη…
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER