Φοιτητική ζωή μετ’ εμποδίων φαίνεται πως θα κάνουν χιλιάδες φοιτητές. Σήμερα βγαίνουν οι βάσεις για την εισαγωγή στις σχολές και πολλοί γονείς και νέοι φοιτητές θα βγουν για να ψάξουν να βρουν σπίτι.

Ωστόσο, τα προβλήματα είναι μεγάλα καθώς και οι τιμές των ενοικίων είναι υψηλές με αποτέλεσμα να μην έχει κανείς τη δυνατότητα να μεταβεί στην πόλη σπουδών του, αλλά ένα από τα βασικότερα προβλήματα είναι η εύρεση του ίδιου του σπιτιού.

Ο κ. Ποταμιάνος μίλησε για την δύσκολη αυτή συνθήκη.

«Καλή επιτυχία σε όλους και καλή τύχη στην ανεύρεση στέγης που ολοένα και περισσότερο είναι πιο δύσκολο. Και οι τιμές είναι υψηλές σε σχέση με το ετήσιο εισόδημα των Ελλήνων, δεν υπάρχουν και σπίτια. Το μέσο σπίτι που αντιστοιχεί στον φοιτητή, δεν υπάρχει πλέον. Δεν είναι μόνο για την Αττική αυτό είναι για όλη την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Βαλαβάνη αναφέρθηκε στις φοιτητικές στέγες και στην δυσκολία να βρεθεί σπίτι.

«Είναι δύσκολο για έναν γονιό όχι μόνο να έχει φοιτητή αλλά και να έχει και μαθητή σε αυτές τις συνθήκες. Το εκπαιδευτικό σύστημα είναι άδικο, δημιουργεί άγχος στους μαθητές και είναι πλήρες ανταγωνιστικό. Εμείς είμαστε ενάντια στην Τράπεζα Θεμάτων, θέλουμε να καταργηθεί, όπως κα η ελάχιστη βάση εισαγωγής. Όταν περάσουν σε μια σχολή συνεχίζεται η ανασφάλεια, οι τιμές είναι εξωφρενικές. Χρειάζεται πάνω από ένας μισθός για να στείλει ο γονιός το παιδί του να σπουδάσει. Το βασικό είναι η πρόληψη. Φοιτητικές εστίες, υποδομές για εστίαση και διαμονή στους φοιτητές, να φτιαχτούν τώρα. Δεν υπάρχει χρηματοδότηση για την Παιδεία και για την 3οβαθμια εκπαίδευση», τόνισε.

Τι πρέπει να προσέξουν οι γονείς που θα πάνε να βρουν σπίτι:

Προσοχή στην διαλειμματική μίσθωση

Δεν είναι υποχρεωτική η προκαταβολή χρήματων αν δεν συμφωνηθεί μεταξύ ενοικιαστή και ιδιοκτήτη

Να προσέξουν την κατάσταση του ακινήτου

«Είναι δύσκολο στην αρχή και θα δυσκολευτούν οι γονείς. Θα τα καταφέρουμε», σχολίασε ο φοιτητής Εμμανουήλ Ζαχαράκης.megatv.com