Μεταγραφές ως τις 11/9, αρκετοί «επαναπατρισμοί», εκ νέου «μετανάστευσαν» πολλοί και οι πιο τρανταχτές «απώλειες»

Σέντρα στο νέο πρωτάθλημα λοιπόν, όμως είναι πολύ πιθανό άμεσα να έρθουν στα μέρη μας και αρκετά νέα πρόσωπα. Βλέπετε η μεταγραφική περίοδος ολοκληρώνεται στις 11 Σεπτεμβρίου, τουλάχιστον σε ότι αφορά ποδοσφαιριστές που έχουν ενεργό συμβόλαιο με άλλη ομάδα, εγχώρια ή του εξωτερικού.

Ετσι μέχρι και τότε οι 14 της κατηγορίας θα είναι σε θέση να ενισχυθούν περαιτέρω, ενώ από την επομένη (12/9) ως και το τέλος του επόμενου μήνα θα έχουν το δικαίωμα να αποκτήσουν τον οποιοδήποτε ελεύθερο παίκτη. Αυτόματα απλώνονται μπροστά τους λίγο περισσότερες από 40 ημέρες ώστε να προχωρήσουν στην οποιαδήποτε διορθωτική κίνηση επιθυμούν, χρονικό διάστημα που είναι σε θέση να αλλάξει τις υπάρχουν ισορροπίες.

Σε συνέχεια του παραπάνω, για τα μεταγραφικά δρώμενα δηλαδή, το «τρέχων» καλοκαίρι μπορεί να λογιστεί και ως αυτό της «μεγάλης επιστροφής». Η χώρα μας συνεχίζει να εξάγει ποδοσφαιριστές και όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια έτσι και φέτος πολλά παιδιά πέρασαν τα σύνορα και αναζήτησαν την επαγγελματική τους τύχη κάπου αλλού, όμως παρατηρήθηκε το φαινόμενο και αρκετών «επαναπατρισμών».

Ως τα πλέον χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι του Ζέκα που γύρισε «σπίτι» του και στον Παναθηναϊκό, του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλο που ύστερα από μία σεζόν στην Πορτογαλία συνεχίζει στον Ολυμπιακό, του Βασίλη Λαμπρόπουλο που μετά τις Λα Κορούνια, Μπόχουμ φορά πλέον τη φανέλα του ΟΦΗ και των Στέφανο Καπίνο, Μάριο Οικονόμου που έγιναν συμπαίκτες στον Παναιτωλικό.

Παράλληλα υπήρξαν και «επαναπατρισμοί» ορισμένων ξένων που έχουν συνδέσει το όνομά τους με τη χώρα μας, κεφάλαιο όπου ξεχωρίζει η περίπτωση του Εζεκίελ Πόνσε που φορά ξανά τη φανέλα της ΑΕΚ, ενώ κάτι ανάλογο ισχύει για τον Ραχμάν Μπάμπα του ΠΑΟΚ αλλά και τον Φελίπε Γκαγιέγος του ΟΦΗ. Συν τις άλλοις οι Αλμπέρτο Μποτία και Καρλίτος που αγωνίστηκαν παλαιότερα σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό υπέγραψαν σε Κηφισιά και Λαμία αντίστοιχα.

Ωστόσο κρατάμε (και) αυτό που είπαμε στις αρχές του παραπάνω «κεφαλαίου», ότι δηλαδή η Ελλάδα «παράγει» παίκτες, υπάρχει πολύ ταλέντο και οι ποδοσφαιριστές της πατρίδας μας διαθέτουν καλό όνομα στο εξωτερικό. Ετσι αρκετοί πέρασαν τα σύνορα και τα πιο «τρανταχτά» ονόματα είναι οι Δημήτρης Κουρμπέλης και Γιώργος Τζαβέλλας, οι οποίοι συνεχίζουν στην Τουρκία, πιο συγκεκριμένα σε Τραμπζονσπόρ και Πεντίκσπορ αντίστοιχα, και θα λείψουν από το νέο πρωτάθλημα.

Την ίδια στιγμή το «δίδυμο» των Απόστολου Διαμάντη και Κωνσταντίνου Μπαλογιάννη από συμπαίκτες στον Κρήτη βρέθηκαν σε Ιστάνμπουλσπορ και Μπότεφ αντίστοιχα, εκείνο των Δημήτρη Κολοβού και Κώστα Αποστολάκη που ήταν στο Αγρίνιο «έσπασε» σε Ινδονησία (Ντέβα Γιουνάιτεντ) και Μολδαβία αντίστοιχα (Σέριφ Τίρασπολ), ενώ οι Φάνης Μαυρομάτης, Στέφανος Στρούγγης από «παρέα» στον Ατρόμητο συνεχίζουν σε Σαουδική Αραβία (Αλ Ανταλάχ), Ρουμανία (Αράντ).

Συν τις άλλοις οι Γιάννηδες Κάργας και Ανέστης υπέγραψαν στην Κύπρο (Ανόρθωση&Καρμιώτισσα), ο Αχιλλέας Πούγγουρας στην Τουρκία, ενώ ο Δημήτρης Χατζηισαΐας ενδέχεται να συνεχίσει στην Ινδία, κάτι που μεγιστοποίησε το φαινόμενο της «ποδοσφαιρικής μετανάστευσης».

Ξέχωρα από όσους υπέγραψαν ήδη σε ομάδα του εξωτερικού υπάρχει και μία κατηγορία Ελλήνων ποδοσφαιριστών που έπαιζαν πέρσι στα «σαλόνια», τους έχουμε συνηθίσει σε υψηλό επίπεδο αλλά αυτή τη στιγμή παραμένουν ελεύθεροι, άρα λογίζονται στις «απώλειες» του νέου πρωταθλήματος, τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή. Το όνομα του Σωκράτη Παπασταθόπουλου δεσπόζει στη σχετική λίστα, όπου μεταξύ άλων βλέπουμε και εκείνα των Δημήτρη Χατζηισαϊα, Κοσμά Τσιλιανίδη και Γιώργου Μανούσου.

Για φινάλε υπάρχουν και ορισμένοι ξένοι που ήταν για πολλά χρόνια στην SL, ξεχώριζαν και θα μας είναι… κάπως που για διάφορους λόγους δεν θα βρίσκονται στη σέντρα της πρεμιέρας, αν και στο μέλλον ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί. Οι Ντιέγκο Μπίσεσβαρ (ΠΑΟΚ),Ινγκι Ινγκασον (ΠΑΟΚ), Ματιέ Βαλμπουενά (Ολυμπιακός), Γιαν Εμβιλά (Ολυμπιακός), Χόρχε Ντίας (Παναιτωλικός), Χερόνιμο Μπαράλες (Αστέρας Τρίπολης), Ματίας Ιγκλέσιας (Αστέρας Τρίπολης), Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι (ΑΕΚ/Ιωνικός) είναι κατά τυχαία σειρά οι πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις.



gazzeta.gr