Ο Γιάννης Σαπουντζάκης κάνει στο Gazzetta το «ταμείο» της 24ης αγωνιστικής της Stoiximan Superleague, που σημαδεύτηκε από την γκέλα του Παναθηναϊκού κόντρα στην Κηφισιά στο γήπεδο της Λεωφόρου.

Το αποτέλεσμα της αγωνιστικής, αναμφίβολα, ήταν αυτό στο γήπεδο της Λεωφόρου, όπου η Κηφισιά σόκαρε τον Παναθηναϊκό αποσπώντας ισοπαλία (1-1), ενώ υπόλοιποι τρεις διεκδικητές του πρωταθλήματος πανηγύρισαν νίκες κόντρα στους αντιπάλους σε αυτήν την 24η αγωνιστική της Stoiximan Superleague. Όλα αυτά, ενώ, πλέον, βρισκόμαστε δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας.

Μετά τη Λαμία την προηγούμενη αγωνιστική ήταν σειρά της Κηφισιάς να σοκάρει τον Παναθηναϊκό και μάλιστα μέσα στο γήπεδο της Λεωφόρου. Οι Πράσινοι παρά το γεγονός ότι προηγήθηκαν στο σκορ, δεν παρουσίασαν καλό πρόσωπο στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και στο δεύτερο ημίχρονο ισοφαρίστηκαν από την ομάδα των Βορείων Προαστίων, που θα μπορούσε να πάρει ακόμα και τη νίκη με την τεράστια ευκαιρία που απώλεσε στις καθυστερήσεις.

Μοιραίος για το συγκρότημα του Φατίχ Τερίμ ο Μπαρτ Σένκεφελντ που άφησε την ομάδα του με παίκτη λιγότερο, αλλά και ο Αράο που αντέδρασε λάθος στη φάση της ισοφάρισης της Κηφισιάς. Ο Παναθηναϊκός μέσα σε μία εβδομάδα «πέταξε» τέσσερις πολύτιμους βαθμούς στην μάχη του τίτλου και έχει ανάγκη να αλλάξει άμεσα την εικόνα του για να παραμείνει «ζωντανός».

Σημαντική νίκη που την διατήρησε μόνη πρώτη στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα πέτυχε το βράδυ του Σαββάτου στη Λαμία η ΑΕΚ. Κόντρα σε μία ομάδα που πιθανότατα θα βρίσκεται στα play off και που μία εβδομάδα νωρίτερα είχε κάνει μεγάλη ζημιά στον Παναθηναϊκό, η Ένωση πήρε άνετα το τρίποντο παίζοντας με ένταση και βγάζοντας όμορφες συνεργασίες στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα.

Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα απέδειξε για ένα ακόμα ματς την ικανότητα που έχει την φετινή σεζόν στις στημένες φάσεις, ενώ είχε μεγάλους πρωταγωνιστές τον Νορντίν Άμπραμπατ που έβγαλε δύο ασίστ, αλλά και τον Νίκλας Ελίασον που συνέχισε τις εξαιρετικές του εμφανίσεις.

Κόντρα στον ανεβασμένο το τελευταίο διάστημα Παναιτωλικό και με δεδομένη την υπερπροσπάθεια αλλά και το ψυχολογικό πλήγμα από τον τρόπο με τον οποίο ήρθε ο αποκλεισμός από τον Παναθηναϊκό το βράδυ της Τετάρτης στον ημιτελικό του Κυπέλλου, το έργο του ΠΑΟΚ στο Αγρίνιο ήταν δύσκολο. Παρ’ όλα αυτά, οι ασπρόμαυροι αν και βρέθηκαν πολύ νωρίς πίσω στο σκορ, έβγαλαν αντίδραση, ήλεγξαν τον ρυθμό της αναμέτρησης και έφτασαν στην σπουδαία ανατροπή.

Ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν αρκετά άτυχος στο πρώτο μέρος αφού οι παίκτες του είδαν δύο φορές προσπάθειά τους να σταματάει στο δοκάρι. Όταν, όμως, ο Λουτσέσκου έριξε στο ματς τον Ζίβκοβιτς, ο Σέρβος απέδειξε γιατί είναι από τους πιο ποιοτικούς ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στα ελληνικά γήπεδα και χάρη σε αυτόν ο ΠΑΟΚ έφτασε στο τρίποντο.

Ο Αστέρας Τρίπολης κατάφερε να βάλει… δύσκολα στον Ολυμπιακό, αφού μέχρι και το 79’ ήταν η ομάδα που είχε το προβάδισμα στο σκορ. Οι Αρκάδες, όμως, λογάριαζαν χωρίς τον Ελ Κααμπί. Ο Μαροκινός πήρε την ομάδα του από το χέρι, περνώντας ως αλλαγή στο 52’ και χάρισε στους ερυθρόλευκους ένα πολύ σημαντικό τρόπο στην προσπάθεια που κάνουν για να καλύψουν το χαμένο έδαφος.

Αυτή ήταν η τέταρτη νίκη για τον Ολυμπιακό σε ισάριθμα ματς με τον Λουίς Μεντιλίμπαρ στον πάγκο του, ενώ για ένα ακόμα παιχνίδι το τελευταίο διάστημα καθοριστική ήταν και η συμβολή του Ντάνιελ Ποντένσε. Οι Πειραιώτες ήταν ανώτεροι των αντιπάλων τους στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, όμως, έπεσαν πάνω σε έναν εξαιρετικό Τσιφτσή και χρειάστηκαν το μάλλον αχρείαστο πέναλτι στο οποίο υπέπεσε ο Καρμόνα για να ξεκλειδώσουν την άμυνα του Αστέρα.

MVP της αγωνιστικής ο λυτρωτής Ελ Κααμπί!

Και δεν θα μπορούσε να είναι άλλος! Ο Μαροκινός ήταν ο άνθρωπος που έφερε τούμπα το ματς ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Αστέρα Τρίπολης με τα δύο γκολ που πέτυχε. Έβγαλε την ομάδα του από την πολύ δύσκολη θέση στην οποία είχε περιέλθει και έφτασε τα 19 γκολ σε 31 ματς με την ερυθρόλευκη φανέλα στην πρώτη του σεζόν στην Ελλάδα.

Καλύτερο γκολ η… σουτάρα του Ζίβκοβιτς!

zivkobits

Με τον Σάστρε να έχει ισοφαρίσει για τον ΠΑΟΚ λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα, ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή του Παναιτωλικού και με ένα αριστουργηματικό σουτ έστειλε την μπάλα να χτυπήσει πρώτα στο δοκάρι και στη συνέχεια να καταλήξει στα δίχτυα του Τσάβες που δεν μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτα.

Bonus… μία φωτογραφία – ιστορία από το παρελθόν

zeka

Το ποδόσφαιρο γράφει όμορφες ιστορίες για τους μεγάλους του πρωταγωνιστές. Κάρλος Ζέκα και Σεμπάστιαν Λέτο ήταν κάποτε συμπαίκτες στον Παναθηναϊκό. Το βράδυ της Κυριακής, ο Αργεντίνος επέστρεψε στο γήπεδο της Λεωφόρου ως μέλος του τεχνικού τιμ της Κηφισιάς και φυσικά θυμήθηκε τα παλιά με τον νυν ποδοσφαιριστή του τριφυλλιού.



gazzeta.gr