Ο ιδιοκτήτης της ομάδας της Aston Martin, Lawrence Stroll, τόνισε ότι η ομάδα του αρχίζει να κερδίζει το χαμένο έδαφος στην μάχη του πρωταθλήματος, καθώς οι αναβαθμίσεις που εισάγει στην AMR21 δείχνουν να αποδίδουν.

Μετά το δύσκολο ξεκίνημα στην φετινή σεζόν και παρά τις υψηλές προσδοκίες, η ομάδα της Aston Martin κατάφερε να πετύχει ένα πολύ καλό αποτέλεσμα στον αγώνα του Monaco, με τον Sebastian Vettel να τερματίζει πέμπτος και τον Lance Stroll όγδοος, στο καλύτερο φετινό τερματισμό συνολικά για την ομάδα – που την ανέβασε στην πέμπτη θέση των κατασκευαστών. Μάλιστα, ο Vettel είχε προκριθεί και στο Q3 το Σάββατο.

Σύμφωνα με τον Lawrence Stroll, η απόδοση της Aston Martin αρχίζει να βελτιώνεται καθώς η ομάδα συνεχίζει να προσπαθεί να βελτιώσει τις αδυναμίες του μονοθεσίου της, εισάγοντας αναβαθμίσεις – όπως για παράδειγμα το νέο πάτωμα αλλά και τα πλαϊνά αεροδυναμικά βοηθήματα.

“Ήταν ένα πολύ καλό σαβ/κο και για τα δύο μονοθέσια,” είπε ο Stroll στο Motorsport.com.

“Ο ρυθμός ήταν καλός, η στρατηγική επίσης, ένα καλά εκτελεσμένο σχέδιο. Είχαμε ένα δύσκολο ξεκίνημα στη σεζόν, αντιμετωπίζουμε δυσκολίες μετά την αλλαγή στους κανονισμούς, με τους περιορισμούς στο πάτωμα που επηρέασαν κυρίως τα low-rake μονοθέσια. Εμείς και η Mercedes χάσαμε σχεδόν ένα δευτερόλεπτο στον γύρο έναντι των ανταγωνιστών μας”.

Power June στα Virtuals+ με Σούπερ Προσφορά* στο Virtual Μπάσκετ της Playtech!

“Προσπαθούμε λοιπόν να επιστρέψουμε στο δρόμο μας και να μην τα παρατήσουμε ποτέ, και συνεχίζουμε να βελτιώνουμε το μονοθέσιο για να προσπαθήσουμε να επιστρέψουμε εκεί που πρέπει να είμαστε. Δεν νομίζω ότι μπορούμε να επιστρέψουμε στην περσινή απόδοση, γιατί τότε θα έπρεπε να εγκαταλείψουμε την αφοσίωσή μας στο μονοθέσιο του 2022. Είναι μια καλή ισορροπία. Αλλά θα παλέψουμε μέχρι το τέλος”, είπε.

“Το έχουμε αφήσει πίσω μας”, πρόσθεσε ο Stroll, αναφερόμενος στην αλλαγή των κανονισμών και τον τρόπο με τον οποίο εφαρμόστηκαν φέτος. “Εμείς δουλεύουμε όσο μπορούμε για να ανακτήσουμε κατά το δυνατόν την χαμένη μας απόδοση σε σχέση με πέρυσι”.

“Έχουμε μερικές ακόμη αναβαθμίσεις που πρόκειται να έρθουν. Δεν ξέρω ακριβώς πόσες, για να είμαι ειλικρινής μαζί σας. Σίγουρα όμως δεν έχουμε τελειώσει με τις αναβαθμίσεις στο μονοθέσιο, αλλά προφανώς αυτές δεν θα συνεχιστούν για πολύ ακόμη διάστημα”, δήλωσε, τονίζοντας ουσιαστικά ότι η ομάδα θα στραφεί σύντομα πλήρως στην εξέλιξη του μονοθεσίου του 2022.ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER