Η κακοκαιρία Genesis χτύπησε σφόδρα την Κεντρική και τη Βόρεια Ελλάδα.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης δρόμοι χωριών στον δήμο Παγγαίου στην Καβάλα πλημμύρισαν και κόπηκαν στα δύο, χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό 6 ατόμων, μεταξύ αυτών μία ηλικιωμένη γυναίκα.

Η γυναίκα ήταν μέσα στο νερό, κρατιόταν από ένα στύλο, μία οικογένεια ακόμη, πενταμελής, η οποία απεγκλωβίστηκε από την πυροσβεστική.

Την επόμενη ημέρα οι κάτοικοι Ορφανίου προσπαθούν να καθαρίσουν τα σπίτια τους και τις αυλές τους.

Ασταμάτητη δράση στο live casino της Novibet

Στην αρχή της κακοκαιρίας μάλιστα στον οικισμό Ορφανίου αποκλείστηκε μέχρι και ο δήμαρχος Παγγαίου, κάνοντας έκκληση στους κατοίκους να μην μετακινούνται άσκοπα.

H Genesis έφτασε στην Αττική

Η «Genesis» λίγο μετά τη μία το μεσημέρι έφτασε και στην Αττική. Οι εικόνες από το Πολύγωνο αποκαλυπτικές. Μαύρα σύννεφα πάνω από τον αττικό ουρανό…

Από την έντονη βροχόπτωση, σχεδόν απροσπέλαστος έγινε ο περιφερειακός Υμηττού στο ύψος της Κατεχάκη.

Δρόμοι πλημμύρισαν στον Βύρωνα. Σε… ποτάμι μετατράπηκε μέσα σε μόλις λίγα λεπτά η Λεωφόρος Φλέμινγκ στη Ραφήνα.

Στο Παγκράτι μεγάλα κομμάτια σοβά έπεσαν μπροστά στην είσοδο καταστήματος. Πυροσβέστες έλεγξαν το σημείο και απέκλεισαν την περιοχή.

Περισσότεροι από 27.000 κεραυνοί έπεσαν μέχρι χθες το απόγευμα σε όλη τη χώρα. Στα ανοιχτά της Πάργας μάλιστα διπλός κεραυνός χτύπησε δίπλα σε υδροστρόβιλο.

Ο κάμπος μετρά τις πληγές του

Στον θεσσαλλικό κάμπο, οι αγρότες αντιμέτωποι με τις κατεστραμμένες καλλιέργειες.

«Υπάρχει απροθυμία, αδυναμία, κακή διάθεση, δεν θέλει κανείς αγρότης να πάει πια στα χωράφια, αδυνατεί ακόμα και να έχει πρόσβαση μπορώ να πω», δήλωσε ο Χρήστος Σουλιώτης, αγρότης.

Με απόγνωση κοιτούν τις κατεστραμμένες καλλιέργειες οι αγρότες στη Χάλκη της Λάρισας. Όπως λένε, η κακοκαιρία για ακόμα μία φορά κατέστρεψε ολοσχερώς τις σοδειές τους.

Συνολικά η πυροσβεστική μέσα σε 23 ώρες δέχθηκε 224 κλήσεις για κοπές δέντρων, αντλήσεις υδάτων, αφαιρέσεις αντικειμένων και μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία. Σε επιφυλακή παραμένουν οι αρχές σε όλη τη χώρα.megatv.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER