Σύμφωνα με πληροφορίες, το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας του beach bar στην Αγία Μαρίνα, στην περίφραξη του οποίου εντοπίστηκε η σορός του 67χρονου, έχει καταγράψει όλη την πορεία του Μάικλ Μόσλεϊ, τη δυσκολία με την οποία περπατούσε μέχρι και την στιγμή της κατάρρευσής του.

Ο άτυχος παρουσιαστής του BBC βρέθηκε νεκρός, τέσσερις ημέρες μετά την εξαφάνισή του, σε ύπτια θέση με το αριστερό χέρι στο στήθος.

Το βίντεο παραδόθηκε στις αστυνομικές Αρχές, οι οποίες τονίζουν ωστόσο ότι πουθενά στο ντοκουμέντο δε φαίνεται η πτώση του παρουσιαστή.

«Δεν είναι εύκολο να δεις ένα πτώμα, δε φωνάζει»

«Μπορεί να αποδειχτεί πότε το έδωσε το βίντεο. Αν το έδωσε πριν και δεν το είδαν το βίντεο, τότε είναι απαράδεκτο. Θεωρώ ότι για να βγάλει επίσημη ανακοίνωση η Αστυνομία, τι; Λέει ψέματα; Δε θέλω να το πιστέψω, δεν υπάρχει αυτό», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο αστυνομικός αναλυτής Γιώργος Καλλιακμάνης.

«Δεν είναι εύκολο να δεις ένα πτώμα, δε φωνάζει. Είναι δύσκολο σε μια μεγάλη περιοχή. Μπορεί να περνάς από δίπλα και να μην το δεις. Δεν είναι εύκολο να βρεις ένα πτώμα», συμπληρώνει για την περίοδο των ερευνών.

Η μοιραία διαδρομή των 4 χιλιομέτρων

Ο Mάικλ Μόσλεϊ φεύγει στις 13.30 το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης από την παραλία του Αγίου Νικολάου, αφήνοντας πίσω τη γυναίκα του. Θα επέστρεφε με τα πόδια στο σπίτι τους στον Γιαλό.

Δεν έχει μαζί το κινητό του τηλέφωνο. Περνά ένα δύσβατο μονοπάτι και ένα τέταρτο μετά φτάνει στο Πέδι. Δύο λεπτά μετά, στις 13:52, κάμερα τον καταγράφει να κατευθύνεται προς την Αγία Μαρίνα προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτήν που έπρεπε κανονικά να ακολουθήσει.

Στις 14:02 εκείνο το μεσημέρι, στην αρχή του μονοπατιού, καταγράφεται ζωντανός, αλλά εξαντλημένος από την αφόρητη ζέστη. Μιάμιση ώρα μετά, ο 67χρονος έχει καταγραφεί να κατεβαίνει την βραχώδη πλαγιά. Αρκετές φορές χάνει την ισορροπία του και πέφτει, ωστόσο καταφέρνει και σηκώνεται.

Είκοσι λεπτά αργότερα καταρρέει δίπλα στον φράχτη του beach bar στην Αγία Μαρίνα, δέκα μέτρα από τη θάλασσα.

Από την ιατροδικαστική εξέταση δεν προέκυψαν κακώσεις που να παραπέμπουν σε εγκληματική ενέργεια.

Έρευνες δίχως αποτέλεσμα

Λιμενικό, Αστυνομία, Πυροσβεστική και εθελοντές ερευνούσαν επί 93 ώρες, δίχως ωστόσο να καταφέρουν να τον εντοπίσουν. Η σορός του 67χρονου εντοπίστηκε χάρη στην παρατηρητικότητα του εικονολήπτη της ΕΡΤ, που διέκρινε μια περίεργη αντανάκλαση δίπλα στο beach bar.

Σύμφωνα με τις Αρχές, το επικρατέστερο σενάριο είναι ο Μόσλεϊ να έχασε τον προσανατολισμό του και να προχώρησε προς την αντίθετη πλευρά από εκείνη που ήθελε.



megatv.com