Όπως αποδεικνύεται από οπτικά ντοκουμέντα που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές, ο άνδρας κατάφερε από την παραλία μέσω του μονοπατιού να φτάσει στο χωριό Πέδι, ωστόσο από εκεί ακολούθησε μια άλλη διαδρομή και κινήθηκε προς την Αγία Μαρίνα κι όχι προς τον Γιαλό, με τις Αρχές να «χτενίζουν» όλη την περιοχή χωρίς ωστόσο να έχουν μέχρι στιγμής καταφέρει να εντοπίσουν κάτι.

«Τον έπιασαν οι κάμερες στο εστιατόριο, αντί να τραβήξει τον δρόμο προς τον Γιαλό, προτίμησε να συνεχίσει τη διαδρομή περιμετρικά του λιμανιού στο Πέδι και δεν ξέρουμε τι προορισμό είχε βάλει στο μυαλό του», ανέφερε ο δήμαρχος Σύμης, Λευτέρης Παπακαλοδούκας.

«Δεν μπόρεσαν να βρουν κάτι»

Ο ίδιος, μιλώντας στο MEGA, σημειώνει:

«Είναι στενάχωρο αυτό που βιώνουμε στο νησί, δεν έχουμε ξαναζήσει τέτοιες στιγμές ποτέ. Τα ερωτήματα είναι γιατί έφυγε μόνος του από την παρέα του, γιατί δεν κρατούσε κινητό μαζί του, γιατί δεν σταμάτησε κάπου, γιατί δεν πήρε ένα καραβάκι. Επέλεξε να κάνει όλη αυτήν τη διαδρομή».

«Είναι αυτοκτονία, δεν υπάρχει περίπτωση να φύγεις από εδώ και να πας στον Γιαλό. Δεν έχει δέντρα, δεν έχει σκιά. Αλίμονο αν επέλεξε να κατέβει στον Γιαλό από αυτήν τη διαδρομή. Ούτε κτηνοτρόφος, ούτε κυνηγός την κάνει αυτήν τη διαδρομή. Είναι ένα βουνό, δεν είναι δρόμος. Δεν υπάρχει λογική για να επιλέξεις αυτή την διαδρομή για να κατέβεις στον Γιαλό», συμπληρώνει, επισημαίνοντας:

«Είναι πάρα πολύ δύσκολη αυτή η περιοχή που επιχειρούν οι Αρχές εδώ. Έχει αφόρητη ζέστη».


Από την πλευρά του, ο προϊστάμενος της βάσης ετοιμότητας Δωδεκανήσων Silver Alert, Μανώλης Τσιμπούκας, υπογραμμίζει:

«Οι έρευνες είναι υπό εξέλιξη, έχουμε στοχεύσει σε κάποια συγκεκριμένα σημεία, στρατηγικά, απόκρημνα που ακόμα και ελικόπτερο δεν πρόκειται να δει κάτι. Είναι σημεία δύσβατα και δύσκολα, κρυφά από εναέρια μέσα. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε πολλά ενδεχόμενα. Υπάρχουν σημεία που δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε. (…) Υπάρχει το ενδεχόμενο να έχει υποστεί άνοια».

Όπως λέει ο ίδιος:

«Οι έρευνες είναι πάρα πολύ εντατικές, έχει μεταβεί και ο Ερυθρός Σταυρός, είναι πολύς ο κόσμος».

Φωτογραφίες & βίντεο

Μετά τις φωτογραφίες ντοκουμέντα με την τελευταία εμφάνιση του παρουσιαστή του BBC, τις οποίες έδωσε στη δημοσιότητα το MEGA και έγιναν πρώτο θέμα σε όλα τα βρετανικά ΜΜΕ, και τα οποία έδειχναν τον Μάικλ Μόσλεϊ με τα ίδια ρούχα που φορούσε κατά την εξαφάνισή του αλλά και με ομπρέλα και γυαλιά ηλίου να περπατά σε δρόμο της Σύμης, η εκπομπή «Φως στο Τούνελ» έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο ντοκουμέντο.

Στο βίντεο φαίνεται ο παρουσιαστής να περπατάει στη διαδρομή προς την Αγία Μαρίνα. Έτσι, οι έρευνες επικεντρώνονται προς αυτήν την περιοχή.

Σημειώνεται ότι από τα στοιχεία που συνέλεξαν οι αστυνομικοί, δεν προέκυψε ότι ο Βρετανός παρουσιαστής μπήκε στο λεωφορείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η συγκεκριμένη κάμερα είναι η τελευταία που έχει καταγράψει τον 67χρονο να κινείται, καθώς από το σημείο αυτό και μετά δεν υπάρχει κάποιο άλλο στοιχείο που να δηλώνει τις κινήσεις του.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Το πρωί της Τετάρτης (5/6) ο Μάικλ Μόσλεϊ και η σύζυγός του πήγαν μαζί με ένα φιλικό τους ζευγάρι στην παραλία Άγιος Νικόλαος.

Γύρω στις 13:30 το μεσημέρι, ο 67χρονος παρουσιαστής είπε πως κουράστηκε εκεί και αποφάσισε να φύγει μόνος του, ξεκινώντας με τα πόδια, προκειμένου αρχικά να βρεθεί στην περιοχή Πέδι μέσω μονοπατιού, απόστασης περίπου ενός χιλιομέτρου, και στη συνέχεια να επέστρεφε σπίτι με λεωφορείο.

Η υπόλοιπη παρέα έφυγε από την παραλία στις 16:00 το απόγευμα και πήγαν στα σπίτια τους. Εκεί, διαπίστωσαν πως ο Μάικλ Μόσλεϊ έλειπε και άρχισαν να τον αναζητούν μόνοι τους στο νησί.

Στις 18:00 η γυναίκα από το φιλικό ζευγάρι, που διατηρεί σπίτι στον Γιαλό Σύμης, όπου και διέμεναν ο Μόσλεϊ και η σύζυγός του, πήγε στο αστυνομικό τμήμα και ζήτησε βοήθεια για να έρθει σε επικοινωνία με το Ιατρείο Σύμης προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο σενάριο να είχε μεταβεί εκεί ο 67χρονος.

Από τότε, έχει ξεκινήσει μεγάλη έρευνα για τον εντοπισμό του.



megatv.com