Χειροπέδες σε 12μελή συμμορία σκληρών κακοποιών που ρήμαζε σπίτια στο κέντρο της Αθήνας πέρασαν αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά ιδιοκτησίας μετά από συντονισμένη επιχείρηση ευρείας κλίμακας χθες το βράδυ.

Εξιχνιάσθηκαν 47 διαρρήξεις – κλοπές από σπίτια, με τη λεία που είχε αποκομίσει η εγκληματική οργάνωση να αγγίζει το μισό εκατομμύριο.

Κοσμημάτα, χρυσαφικά, ρολόγια γυαλιά ηλίου αρώματα ακόμα και χρυσά κουτάλια ανάμεσα στα κλοπιμαία, αλλά και όπλα – περίστροφα και πιστόλια, taser, μαχαίρια, μπαστούνια και σπαθιά που βρέθηκαν στην κατοχή τους.

Η 12μελής ομάδα των κακοποιών που ακολουθούσε κανόνες αυστηρής ιεραρχίας και είχε διακριτούς ρόλους λειτουργούσε στα πρότυπα μιας από τις πιο σκληρές μαφιόζικες οργανώσεις παγκοσμίως, τη λεγόμενη «Βορ βι ζακόνε» ή αλλιώς «Οι Κλέφτες του Νόμου».

Ασταμάτητη δράση στο live casino της Novibet

Ως προς τους ρόλους των μελών της οργάνωσης, ο 72χρονος κατείχε τη θέση του αρχηγού, στον οποίον τα μέλη έδειχναν αφοσίωση και σεβασμό. Ακολουθούσε ο «επιχειρησιακός αρχηγός» της οργάνωσης, ένας 33χρονος ο οποίος συμμετείχε ως φυσικός αυτουργός στις διαρρήξεις και εφοδίαζε τα μέλη με τα κατάλληλα διαρρηκτικά εργαλεία, ενώ ένας 40χρονος είχε το ρόλο του κλεπταποδόχου της οργάνωσης και του «εκτιμητή». Διατηρούσε μάλιστα επιχείρηση με κινητά τηλέφωνα και κατάστημα εστίασης στην Ομόνοια.

Πώς δρούσε η σπείρα

Τα μέλη της σπείρας με τα επιχειρησιακά τους αυτοκίνητα πήγαιναν σε διάφορες περιοχές της Αττικής και πριν μπουν σε οποιοδήποτε σπίτι κατόπτευαν τους χώρους αλλά και τις κινήσεις των ενοίκων.

Όταν εκείνοι έφευγαν από τα σπίτια έβαζαν μπροστά το σχέδιο τους. Μάλιστα κατά τη διάρκεια των ληστειών μιλούσαν κωδικοποιημένα για να μη γίνονται αντιληπτοί. Στα σπίτια αναφέρονταν με την λέξη κοπέλες» και με τις λέξεις «ζωντανά» εάν υπήρχαν μέσα ένοικοι ή «νεκρά» εάν ήταν άδεια.

Οι κακοποιοί που είχαν συστήσει την εγκληματική οργάνωση από τον Ιούνιο του 2021 και κατηγορούνται με τον μισό ποινικό κώδικα ήταν γνώριμοι των αρχών. Και οι 12 έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις αρχές για παρόμοια αδικήματα.megatv.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER