Ο Έντι Ταβάρες μίλησε μετά την κατάκτηση του 11ου τροπαίου της Ρεάλ Μαδρίτης στον τελικό του Final Four και έδωσε τα credits στον προπονητή του, Τσους Ματέο.

Η Ρεάλ ανέβηκε στον θρόνο της EuroLeague με ένα απίστευτο σουτ του Γιουλ στα τελευταία δευτερόλεπτα του τελικού και ο Έντι Ταβάρες ως MVP του Final Four μίλησε στη συνέντευξη Τύπου για τον επίλογο της ευρωπαϊκής χρονιάς!

Ο σέντερ από το Πράσινο Ακρωτήρι φύλαξε τα καλύτερα λόγια για τον Τσους Ματέο, στον οποίο έδωσε τα εύσημα για την πίστη που έφτασε την ομάδα στο σημείο που βρέθηκε.

«Δεν ξέρω πώς να περιγράψω τα συναισθήματά μου. Αυτό που μπορώ να πω είναι συγχαρητήρια στον προπονητή μου, γιατί υπέφερε περισσότερο απ’ όλους ώστε να παίξουμε ως ομάδα, για να παλέψουμε γι’ αυτή την ομάδα. Όλα τα credits είναι σε εκείνον. Είναι πάντα δύσκολη η πρώτη σεζόν για έναν προπονητή, ειδικά στη Μαδρίτη.

Τον συγχαίρω, φτάσαμε εδώ χάρη σε εκείνον. Ο κόσμος δεν πίστευε σε εμάς, δεν πίστευε σε εκείνον, όμως ο Τσους είχε εμπιστοσύνη στον εαυτό του και σε αυτό που μπορεί να φέρει στην ομάδα και το αξίζει όλο αυτό. Πρέπει να απολογηθείτε στον προπονητή μου, γιατί τον κριτικάρατε, τον αμφισβητήσατε, γιατί έβλεπα πολλά ονόματα προπονητών, όχι το δικό του. Η Μαδρίτη έχει… καρύδια, εκείνος έχει… καρύδια και πρέπει να αναφέρετε και τους δύο. Χωρίς αυτόν δεν θα ήμασταν εδώ. Το αξίζει περισσότερο από τον καθένα, είναι ο καλύτερος άνθρωπος που έχω γνωρίσει» είπε χαρακτηριστικά κάνοντας τον προπονητή του να δακρύσει.

Και συνέχισε: «Το ιατρικό τιμ με βοήθησε πολύ. Αντιμετώπισα πολλά προβλήματα, όμως όλοι ήταν αισιόδοξοι. Πονάω στο γόνατό μου, όμως ξέρω ότι πρέπει να βοηθήσω τον προπονητή μου γιατί πάντα πίστευε πολύ σε μένα. Με στήριξε στην επίθεση κι ας μην είμαι τόσο καλός, κάνω τη δουλειά μου στην άμυνα, οπότε οι τραυματισμοί απλώς συμβαίνουν και πρέπει να τους αντιμετωπίσεις για να βοηθήσεις την ομάδα σου να νικήσει.

Κάθε αγώνας είναι δύσκολος, πρέπει πάντα να βρίσκω τρόπους για να αμύνομαι. Πάντα αισθάνομαι ότι μαρκάρω τα τεσσάρια και όχι τα πεντάρια. Αυτό συμβαίνει μόνο με τον Φαλ και με τον Μπλακ του Ολυμπιακού. Για μένα ήταν καλό να αντιμετωπίσω αυτούς τους τύπους γιατί στη διάρκεια της σεζόν δεν αντιμετωπίζω πολλούς στο post».

gazzeta.gr