Τη διακοπή των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά την πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών, μέχρι την ολοκλήρωση της ανακριτικής διαδικασίας στη Λάρισα, ζητούν με επιστολή τους οι συγγενείς των θυμάτων.

«Σας καλούμε να διακόψετε τις συνεδριάσεις μέχρι την ολοκλήρωση της ανάκρισης που διεξάγεται ενώπιον του κ. Εφέτη Ανακριτική Λάρισας. Να ζητήσετε και να λάβετε αντίγραφα της ποινικής δικογραφίας, να τα μελετήσετε με προσοχή και χρόνο και κατόπιν να επανεκτιμήσετε τις συνεδριάσεις σας. να εξετάσετε και άλλους μάρτυρες με ουσιαστικά συνεισφορά στη διερεύνηση ποινικών ευθυνών πολιτικών προσώπων. Να εκδώσετε ένα κοινό πόρισμα».

Τα αίματα πάντως «άναψαν» κατά τη συνεδρίαση της εξεταστικής, καθώς οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ζήτησαν την κλήση προς εξέταση του τέως προέδρου των μηχανοδηγών και νυν στελέχους της Hellenic Train, Κώστα Γενιδούνια, με τα μέλη της πλειοψηφίας να αντιδρούν.

«Έχει αποφασιστεί να έρθουν κάποιοι μάρτυρες. Το πρόγραμμα είναι μέχρι 20 Φεβρουαρίου», είπε ο πρόεδρος της επιτροπής, Δημήτρης Μαρκόπουλος.

«Φοβάστε να έρθει ο Γενιδούνιας και για να πει για τις ευθύνες του Καραμανλή», απάντησε ο εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Βασίλης Κόκκαλης.

Στην κατάθεσή του ο εμπειρογνώμονας, Κωνσταντίνος Χαλκίας επέρριψε ευθέως ευθύνες στον σταθμάρχη λέγοντας πως αν είχε πατήσει δύο κουμπιά το δυστύχημα θα είχε αποφευχθεί.

«Έπρεπε ο σταθμάρχης να πατήσει με τα χέρια του δυο κουμπιά. Αν το έκανε δεν θα γινόταν τίποτα. Τοποθετήθηκε στον σταθμό της Λάρισας τρεις, τέσσερις ημέρες πριν το δυστύχημα. Είχε ελλιπέστατη εκπαίδευση».

O κ. Χαλκιάς άφησε αιχμές και στον μηχανοδηγό .

«Όταν κατάλαβε ο μηχανοδηγός ότι πήγαινε στην αντίθετη γραμμή έπρεπε αυτομάτως να σταματήσει το τρένο και δεν το έκανε. Δεν έπρεπε να συνεχίσει».

Οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής θα συνεχιστούν την Πέμπτη με την κατάθεση του Παναγιώτη Τερζάκη, δ/σ του ΟΣΕ.



megatv.com