Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν και η στιγμή που το Intercity πέρασε από το σημείο της μοιραίας σύγκρουσης στα Τέμπη. Είναι το πρώτο τρένο που περνάει από το σημείο, 34 ημέρες μετά την εθνική τραγωδία.

Ήξερε ο σταθμάρχης να κάνει αυτόματη χάραξη πορείας;

Νέα στοιχεία έρχονται ωστόσο στη δημοσιότητα από την απολογία του προφυλακισμένου επιθεωρητή Λάρισας, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τις βάρδιες το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου των εφημερίδων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλου, ο επιθεωρητής έχει πει στην Αρχές ότι τα προηγούμενα βράδια που ο 59χρονος προφυλακισμένος σταθμάρχης είχε βάρδια, είχε κάνει κανονικά αυτόματη χάραξη πορείας των συρμών, από το τοπικό δίκτυο τηλεδιοίκησης στη Λάρισα.

Ωστόσο, ο ίδιος ο 59χρονος στην απολογία του έχει πει ότι οι γνώσεις του για τον τοπικό πίνακα περιορίζονται στο να αλλάζει χειροκίνητα τα κλειδιά, προβαίνοντας κατά αυτόν τον τρόπο στη χάραξη πορείας των συρμών.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι, αν ο 59χρνος ήξερε τελικά να κάνει αυτόματη χάραξη, γιατί δεν το έκανε το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου και γιατί το απέκρυψε από την απολογία του.

Αίσθηση επίσης έχει προκαλέσει η παραδοχή ότι τον Αύγουστο του 2017 είχε συμβεί παρόμοιο περιστατικό με συρμούς λόγω κακού γυρίσματος του κλειδιού 118.megatv.com