Στη Λάρισα ο Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας βρέθηκε σήμερα στη Λάρισα, όπου μαζί με μηχανοδηγούς και σταθμάρχες επισκέφθηκε το κέντρο τηλεδιοίκησης του σιδηροδρομικού σταθμού της πόλης.

– Τώρα δεν υπάρχει τίποτα, είναι ένα γιαπί.

– Από πότε είναι γιαπί;

– Η τηλεδιοίκηση έπαψε να λειτουργεί τον Ιούλιο του 2019. Τον Ιούλιο.

– Τον Ιούλιο. Και γιατί έπαψε;

– Κάηκε ένας μετασχηματιστής έξω από τη Λάρισα. Έφυγαν ορισμένοι με μετατάξεις, ορισμένοι με σύνταξη, μείναν λίγα άτομα. Υπήρχε έλλειψη προσωπικού. Δεν  ενδιαφερόταν να λειτουργήσει η τηλεδιοίκηση, την είχαν καταργήσει.

Κατά την επίσκεψή του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συζήτησε με εργαζομένους για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συντελέστηκε το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη και, όπως του είπαν, μέχρι τον Ιούλιο του 2019 έβλεπαν την κυκλοφορία από Δομοκό μέχρι το Πλατύ.

– Άρα θα είχατε τη δυνατότητα να δείτε εάν δύο τρένα είναι στην ίδια γραμμή.

– Βέβαια. Την κυκλοφορία την κάναμε εμείς. Εμείς ρυθμίζαμε πού θα πάνε τα τρένα. Είχαμε τους υπολογιστές και εμείς κανονίζαμε αν το τρένο θα πηγαίνει σε ποια γραμμή, πού θα σταματήσει, πού θα κάνει διασταύρωση, όλη την κυκλοφορία.

«Γιατί ο σταθμός τηλεδιοίκησης της Λάρισας, που τέθηκε εκτός λειτουργίας τον Ιούλιο του 2019 μετά από μία πυρκαγιά, δεν αποκαταστάθηκε ποτέ, δεν ξαναλειτούργησε ποτέ και είναι σήμερα αυτό το γιαπί;» αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, να απαντά:

«Το σύστημα αυτό είχε λειτουργήσει εκείνο το μοιραίο βράδυ 1 ώρα πριν από το δυστύχημα. Αυτά δεν αμφισβητούνται. Αυτό είναι το σημαντικό, όλα τα υπόλοιπα δημιουργούν τεράστια σύγχυση στην κοινή γνώμη».

Τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης λειτουργεί στη Λάρισα από τον Νοέμβριο του 2022, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Αν λειτουργούσε, δε θα είχε συμβεί το μοιραίο. Γιατί εδώ και 20 μέρες οι υπεύθυνες φωνές της κυβέρνησης λένε ψέματα ότι δήθεν όλα λειτουργούσαν κανονικά;», απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η συγκάλυψη της αλήθειας αποτελεί ύβρη απέναντι στους ανθρώπους που άδικα έχασαν τη ζωή τους, τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αναδεικνύει το έλλειμμα σε υποδομές»

Καλωσορίζοντας τον πρόεδρο του SPD, και ο Νίκος Ανδρουλάκης τόνισε ότι η συνάντηση γίνεται σε μια πολύ δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα μετά την απίστευτη τραγωδία που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες Έλληνες πολίτες, κυρίως νέους ανθρώπους.

«Μια τραγική στιγμή για την πατρίδα μας που αναδεικνύει το έλλειμμα σε υποδομές, αλλά παράλληλα και σε αξιοκρατία και διαφάνεια».

Διακύβευμα του ΠΑΣΟΚ στον δρόμο προς τις εθνικές εκλογές αποτελεί η διασφάλιση «μιας στρατηγικής ενίσχυσης του κράτους δικαίου», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Στη Λάρισα & ο υφυπουργός Μεταφορών

Τον σταθμό της Λάρισας επισκέφθηκε και ο υφυπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, μετά την πρωινή επίσκεψη Τσίπρα στο κτίριο της τηλεδιοίκησης, όπου οι δημοσιογράφοι επέμειναν στις ερωτήσεις για το αν και πού λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση.

Επιπλέον, στο σταθμαρχείο της Λάρισας υπάρχει μία σχετική αναστάτωση από τους υπαλλήλους  για το πότε θα λειτουργήσει το σταθμαρχείο, αλλά και κάτω από ποιες συνθήκες.megatv.com