Ο πατέρας της Ανυσίας, της νεαρής τραυματία που νοσηλεύτηκε για μέρες μετά το δυστύχημα και πλέον αναρρώνει στην πλαστική χειρουργική του νοσοκομείου, συγκλονίζει με επιστολή του, αφού, όπως λέει, αν δεν είχαν βρει την κόρη του δύο άντρες για να τη σώσουν, τώρα θα ήταν νεκρή.

«Η Ανυσία, μου είπε προχτές συγκεκριμένα ‘Μπαμπά πονούσα, κρύωνα και φοβόμουνα επειδή ήταν νύχτα και αυτοί οι δύο με σκέπασαν, μου μίλαγαν και δε φοβόμουν’. Εάν δεν ήταν αυτοί οι δύο Αντιπλοίαρχοι, θα έβρισκαν την Ανυσία αλλά και τους άλλους τέσσερις με το πρώτο φως της ημέρας νεκρούς.

»Η Ανυσία είχε τις αισθήσεις της εκείνη την ώρα, μιλούσε. Τη ρώτησαν ‘ποιον δικό σου να πάρουμε τηλέφωνο;’ και τους απάντησε «’η μαμά μου στη Σάμο’. Πράγματι, ο Πάρις (αντιπλοίαρχος) τηλεφώνησε στη σύζυγό μου στη Σάμο και την ενημέρωσε, μίλησε και η κόρη μου με τη μητέρα της, λέγοντάς της ‘Έλα μαμά, σας έβαλα σε φουρτούνες…’.

»Αν δεν την έβρισκαν αυτοί οι δύο, εκεί κοντά σε θάμνους που ήταν, θα έσβηνε… Όλοι θεωρούσαν νεκρούς όσους ήταν στο διαλυμένο εστιατόριο, όχι όμως οι δύο αυτοί άνδρες. Της μιλούσαν, της έδιναν κουράγιο, την κρατούσαν ξύπνια. Αυτοί μίλησαν με το ασθενοφόρο, που ήρθε και πήρε πρώτα μια άλλη κοπέλα, μετά την κόρη μου, έπειτα τους άλλους τρεις από τους πέντε τραυματίες που βρήκαν έξω από το βαγόνι – εστιατόριο και σήμερα είναι όλες/ όλοι στη ζωή.megatv.com