«Ας λείπουν τα παιδιά μας. Τα αγαπάμε πιότερο και από πριν που τα είχαμε στην αγκαλιά μας. Τότε που κοιμούνταν ακόμα στα κρεβάτια τους, ασφαλή, γεμάτα όνειρα και ελπίδα. Αγαπημένα μας παιδιά μακάρι να γνωρίζαμε από πριν, πόσο μεγαλώνει η καρδιά μας για να σας φθάσει. Σας ευχαριστώ πολύ!».

Η Μαρία Καρυστιανού, μητέρα της 19χρονης Μάρθης που έχασε την ζωή της στην τραγωδία των Τεμπών, δέχεται το θερμό χειροκρότημα όσων κατέκλυσαν την αίθουσα του Πανεπιστημίου Βόλου. Ζήτησε ξανά δικαίωση, για τις 57 ψυχές που έσβησαν εκείνο το βράδυ.

«Δεν μας ενδιαφέρει να γίνει γρήγορα η δίκη, μας ενδιαφέρει να γίνει σωστή ανακριτική διαδικασία για να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία. Και αυτά που έκρυψαν όπου και να τα πέταξαν, εμείς θα τα βρούμε, θα τα συγκεντρώσουμε και θα γίνει σωστή δίκη».

Μετά την ταυτοποίηση dna στα χώματα, που είχαν απομακρυνθεί από το σημείο μηδέν της τραγωδίας και είχαν τοποθετηθεί σε σε οικόπεδο εργολάβου, οι συγγενείς των θυμάτων ζητούν να αξιοποιηθούν όλα τα στοιχεία και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο «ΒΗΜΑ της Κυριακής», ήδη από τις 16 Μαρτίου οι δικαστικές αρχές είχαν ζητήσει αναβάθμιση της έρευνας για τις ηχητικές συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από το βράδυ της τραγωδίας. Οκτώ ημέρες πριν από την αποκάλυψη της εφημερίδας για αλλοίωση των συνομιλιών σταθμάρχη και μηχανοδηγού, η εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών είχε ζητήσει από την ΕΛΑΣ να επιταχύνει την έρευνα για την παράνομη υφαρπαγή των συνομιλιών από το σύστημα καταγραφών του ΟΣΕ.

Μεταξύ άλλων ζήτησε να διαπιστωθεί ποιοι είχαν πρόσβαση στο επίμαχο αρχείο, ποιοι μπήκαν στα γραφεία του ΟΣΕ τις πρώτες ώρες μετά την τραγωδία, εάν υπάρχει καταγραφή εισόδου τους σε οικεία βιβλία της υπηρεσίας κι εάν υπάρχει πόρισμα εσωτερικού ελέγχου για τη διαρροή των ηχητικών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «ΒΗΜΑΤΟΣ της Κυριακής», ο εισαγγελέας πρωτοδικών ζήτησε επιπλέον να καταθέσουν όσοι είχαν πρόσβαση στα αρχεία και να εντοπιστούν εκείνοι που έκαναν την συρραφή των συνομιλιών.



megatv.com