Η κατηγορία GTE-Pro δεν θα συνεχίσει την επόμενη σεζόν του 2023 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής της FIA, μετά την απόφαση της FIA και της ACO να σταματήσουν σταδιακά την κατηγορία GTE την επόμενη χρονιά.

Η επιβεβαίωση έγινε κατά την διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης τύπου της ACO, με την κατηγορία GTE-Am να είναι η μόνη διαθέσιμη GT κατηγορία την επόμενη χρονιά, πριν από την άφιξη μιας ενιαίας κατηγορίας GT3 το 2024 που θα αντικαταστήσει την Pro-Am.

Ο πρόεδρος της ACO Pierre Fillon είχε δηλώσει ότι απαιτούνται τουλάχιστον 4 συμμετοχές σε όλη την σεζόν για να κρατηθεί η GTE-Pro ζωντανή την τελευταία σεζόν, κάτι το οποίο δεν έχει πραγματοποιηθεί.

Τόσο η Porsche όσο και η Ferrari θα μετακινήσουν τα προγράμματα τους στην κατηγορία Hypercar το 2023, με τη Corvette Racing να είναι ο μόνος κατασκευαστής GTE που έχει δείξει ενδιαφέρον για να συμμετέχει την επόμενη σεζόν.

Αυτό σημαίνει ότι το σαββατοκύριακο στις 24 ώρες του Le Mans θα είναι το τελευταίο για τα εργοστασιακά πληρώματα και τα αυτοκίνητα GTE στον κλασσικό Γαλλικό αγώνα αντοχής.

“Την επόμενη χρονιά θα κρατήσουμε μόνο την κατηγορία GTE-Am,” δήλωσε ο πρόεδρος της Commission του FIA Endurance Richard Mille. “Η Ferrari θα ασχοληθεί με την Hypercar όπως και η Porsche. Για αυτό αποφασίσαμε να μην έχουμε ποια την GTE-Pro.

Ασταμάτητη δράση στο live casino της Novibet

“Δεν υπάρχει τίποτα στο τέλος.

“Αλλά αυτό είναι εντάξει επειδή έχουμε δει το grid της κατηγορίας GTE-Am να βελτιώνεται και να αυξάνεται.

“Οπότε είναι ένα καλό σημάδι για το τι θέλουμε να κάνουμε στην επόμενη κατηγορία GT.”


f1fan.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER