Με τον Χάαλαντ, τον Ρόδρι, τον Ντε Μπρόινε και τ΄ άλλα παιδιά!

Από την άλλη μοιάζει παράξενο να το σκεφτόμαστε τώρα, αφού σημείωσε 52 γκολ, αλλά το περασμένο καλοκαίρι δεν ήταν όλοι στην ομάδα σίγουροι για την επιτυχία του Χάαλαντ. Ορισμένοι θεωρούσαν πως η Σίτι θα μπορούσε να ξαναπαίζει με ψευτοεννιάρι. Ο Γκουαρδιόλα με το επιτελείο του έφτιαξε νέα επιθετικά μοτίβα, άλλαξε τις ιδέες και βοήθησε και τον Χάαλαντ και την ομάδα.

Κανείς δεν ήξερε αν ο Χάαλαντ θα ταίριαζε και ως άνθρωπος στην ομάδα. Στην προετοιμασία ο νεαρός Νορβηγός έφυγε μόνος του την ώρα που μία παρέα των συμπαικτών του ήταν μαζί. Όμως τελικά αυτοί οι φόβοι δεν είχαν ανταπόκριση. Ο Νορβηγός είναι δημοφιλής στην ομάδα και θέλει να κάνει παρέα με τον Γκρίλις που μένουν στην ίδια πολυκατοικία, αλλά και με τους Ντίας και Άλβαρες. Σε ένα μασκέ πάρτι ο Χάαλαντ ήταν η ψυχή της παρέας ντυμένος ως Βίκινγκ. «Είναι αδύνατο να μην τον αγαπάς», είπε ένας υπάλληλος της Σίτι.

Στο γήπεδο οι φορ συχνά μπορεί να γίνουν ατομιστές. Όχι όμως ο Χάαλαντ. Σύμφωνοι, δεν του λείπει η αυτοπεποίθηση, αλλά είναι ομαδικός. Στο ημίχρονο πηγαίνει στους συμπαίκτες του και μιλάνε για την τακτική και το τι χρειάζεται. «Τι μπορώ να κάνω διαφορετικά;», τους ρωτάει.

Ο Χάαλαντ έχει πολύ καλές σχέσεις με το προσωπικό και ακόμα και τους μασέρ και τους σεφ της ομάδας. «Θα είστε τα αγαπημένα μου άτομα εδώ», είχε πει σε έναν σεφ την πρώτη του μέρα. Στον Χάαλαντ αρέσει το φαγητό, λατρεύει το κάρυ και το Dishoom στην οδό Bridge είναι το αγαπημένο του ινδικό εστιατόριο.

Λόγω του μεγέθους του ο Νορβηγός πρότεινε στους σεφ και τους μάγειρες της ομάδας γενικά να του δίνουν 200 γραμμάρια περισσότερο φαγητό από τους συμπαίκτες του τις ώρες των γευμάτων. Η Σίτι έχει κάνει εισαγωγή τον καλύτερο νορβηγικό σολομό που μπορεί να αγοράσει επειδή αρέσει στον Χάαλαντ.

Χάαλαντ και Ντίας περνούν πολύ χρόνο μαζί, ακόμα και στις εγκαταστάσεις της ομάδας. Δεν είναι ασυνήθιστο να βλέπεις τον Χάαλαντ και τον Ντίας να κάθονται το απόγευμα και να βλέπουν τηλεόραση με έναν από τους σερβιτόρους ή τους σεφ στην τραπεζαρία μετά την προπόνηση και το μασάζ.

Βέβαια υπάρχουν κα άλλοι πρωταγωνιστές. Ο Ρόδρι σύμφωνα με τα όσα προκύπτουν από πηγές μέσα στην ομάδα θεωρείται πως έχει γίνει «ο καλύτερος στη θέση του στον κόσμο» ενώ ο Γκρίλις έχει ανέβει ξεκάθαρα επίπεδο. Ο Ακέ ήταν μία αποκάλυψη της σεζόν, όπως είπε ο Πρίγκηπας Γουίλιαμ που του έσφιξε το χέρι πριν τον τελικό του FA Cup, του Κυπέλλου Αγγλίας.

«Τι σεζόν ήταν αυτή που είχες», του είπε. Ακάντζι και Ντίας ήταν απλά επιβλητικοί. Ο Στόουνς αγωνιστικά μετατοπίστηκε ως χαφ σε ένα μεγάλο τακτικό επίτευγμα του Γκουαρδιόλα και ο Λιούις από τις Ακαδημίες βρέθηκε στην πρώτη ομάδα. Ο Λιούις φάνηκε να είναι καλύτερος και από τον Στόουνς στη θέση του.

Η απόφαση της Σίτι να απορρίψει έξι προτάσεις δανεισμού για τον Άλβαρες ήταν μια σωστή επιλογή. Ο Άλβαρες έφτασε να βάλει 17 γκολ παρότι ξεκίνησε βασικός μόλις 23 φορές.

Ντε Μπρόινε και Γκουντογκάν φυσικά και ήταν ξανά στο προσκήνιο. Ο Γερμάνος έδειξε ξανά ότι είναι ηγέτης. Οι συμπαίκτες του τον έχρισαν αρχηγό και αυτός υποσχέθηκε από το περασμένο καλοκαίρι να κάνει τα πάντα.

Ο Γκουντογκάν επέλεξε να κάθεται στην ίδια θέση κάθε φορά στην τραπεζαρία. Λόγω του σημείου που βρίσκεται κάθε παίκτης πρέπει να περάσει από τον Γερμανό. Έτσι, κάθε φορά έχει τη δυνατότητα να χαιρετήσει τους συμπαίκτες του και να τους ρωτήσει πως πάνε και εάν είναι καλά. Η προοπτική μάλιστα του να χάσει η Σίτι ως ελεύθερο τον Γκουντογκάν ήταν ένα τεράστιο θέμα συζήτησης καιρό τώρα.

gazzeta.gr