Οι στενοί συγγενείς του, αγωνιούν και προσεύχονται. Όλοι στην Αθήνα δίπλα στα παιδιά κι τη γυναίκα του. Η αδερφή του Σοφία, ήρθε από την Ισπανία κι μαζί με τους γιους του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου πήγε να προσευχηθεί στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Εκεί όπου λίγο αργότερα έφτασαν ο μικρότερος γιος του Φίλιππος, με τη σύζυγό του Νίνα Φλορ, η γυναίκα του Νικολάου Τατιάνα Μπλάτνικ και η Μαρί Σαντάλ που του χάρισε πέντε εγγόνια.

Ο τέως βασιλιάς νοσηλεύεται για 7η μέρα σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας, με την κατάστασή του, να χαρακτηρίζει κρίσιμη και σοβαρή. Στα 83 του χρόνια, ο έκπτωτος μονάρχης έχει περιορισμένη επαφή με το περιβάλλον κι τις τελευταίες μέρες η κατάστασή του, δεν παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης.

Πριν από ένα και πλέον χρόνο ο τέως βασιλιάς έκανε μια από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του, στο γάμο του γιου του Φίλιππου στη Μητρόπολη Αθηνών. Ακολούθησε η περιπέτεια με τον κορωνοϊό που επιβάρυνε την υγεία του και το περασμένο καλοκαίρι, η πώληση αυτής της έπαυλης στο Πόρτο Χέλι σε Βούλγαρο επιχειρηματία, καθώς ο ίδιος δεν μπορούσε να την επισκέπτεται.

Ο έκπτωτος μονάρχης έγινε για λόγους υγείας και πάλι μόνιμος κάτοικος Αθηνών μετά από 5 και πλέον δεκαετίες.

Ασταμάτητη δράση στο live casino της Novibet

Για χρόνια μετα το δημοψήφισμα και την κατάργηση της μοναρχίας στη χώρα, ο ίδιος δεν έδειχνε να εχει συμβιβαστεί.

Οι δηλώσεις του, από το Λονδίνο για τη βασιλική περιουσία και όχι μόνο, προκαλούσαν κατά διαστήματα αντιδράσεις και τάραζαν τα λιμνάζοντα νερά στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Για 20 και πλέον χρόνια υποστήριζε πως ζούσε εξόριστος αφού όπως έλεγε η ελληνική δημοκρατία δεν του επέτρεπε να επιστέψει. Ο γιος του Νικόλαος πάντως είχε δώσει μια άλλη εκδοχή στο CNN.

Το 1981 ο θάνατος της μητέρας του Φρειδερίκης και η ταφή της στο Τατόι είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην Ελλάδα της τότε εποχής για μέρες. Στις 12 εκείνου του Φλεβάρη ο έκπτωτος μονάρχης έσκυβε για να φιλήσει το χώμα που αναπαύονταν οι πρόγονοί του.

Μια μέρα όπως έλεγε τότε θα ερχόταν η στιγμή και για εκείνον. Με μια σειρά από δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, να κάνουν λόγο για συζητήσεις των παιδιών του, με εκπροσώπους της πολιτείας που βρίσκονται σε εξέλιξη. Όπως επισημαίνουν κύκλοι από το περιβάλλον του άλλοτε μονάρχη, αν δεν καταφέρει να βγει νικητής από τη μάχη που δίνει, θα πρέπει να γίνει κηδεία δημοσία δαπάνη με τιμές αρχηγού κράτους, αφού όπως τονίζουν ο Κωνσταντίνος υπήρξε στο παρελθόν, ο πρώτος πολίτης της χώρας.

Το πολίτευμα πάντως άλλαξε το 1974, με τον Κωνσταντίνο να μην διαθέτει την ελληνική υπηκοότητα, πέρα από ένα διαβατήριο χρονολογίας του 1983, που εκδόθηκε από τη χώρα της συζύγου του.

Η δύσκολη μάχη του τέως βασιλιά συνεχίζεται με τους γιατρούς στο ιδιωτικό νοσοκομείο που νοσηλεύεται να έχουν ξεκαθαρίσει τις τελευταίες μέρες, την σοβαρότητα της κατάστασης.megatv.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER