Η κατάσταση της υγείας του ήταν ιδιαίτερα επιβαρυμένη. Το τελευταίο διάστημα νοσηλευόταν στην εντατική μονάδα νοσοκομείου ύστερα από οξύ εγκεφαλικο επεισόδιο, ενώ είχε προσβληθεί και από κορωνοϊό.

Ο πρώην μονάρχης γεννήθηκε στις 2 Ιουνίου του 1940 στην Αθήνα, στο Παλαιό Ψυχικό, και ήταν ο μοναχογιός του βασιλιά Παύλου και της βασίλισσας Φρειδερίκης. Το 1964 σε ηλικία 24 ετών διαδέχθηκε τον πατέρα του μετά το θάνατό του την ίδια ημέρα. Την ίδια χρονιά παντρεύτηκε την τότε πριγκίπισσα της Δανίας Άννα – Μαρία, με την οποία απέκτησε 5 παιδιά.

«Με τον θάνατό του γράφεται, τώρα, και σε ανθρώπινο επίπεδο, ο τυπικός επίλογος ενός κεφαλαίου που έχει κλείσει οριστικά με το δημοψήφισμα του 1974. Τον λόγο, πλέον, έχει η Ιστορία. Αυτή θα κρίνει δίκαια και αυστηρά τον Κωνσταντίνο της δημόσιας ζωής. Γιατί τον άνθρωπο Κωνσταντίνο τον συνοδεύει, ήδη, η θλίψη και ο σεβασμός μπροστά στην απώλεια της ίδιας της ζωής. Απευθύνω τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Υπήρξε βασιλιάς της Ελλάδας από το 1964 έως το 1973, μέχρι που το δημοψήφισμα κατήργησε τη μοναρχία στην Ελλάδα .Το όνομά του ταυτίστηκε με την πιο σκοτεινή περίοδο της χώρας.

Ασταμάτητη δράση στο live casino της Novibet

Στις 15 Ιουλίου του 1965 προκάλεσε την πτώση της κυβέρνησης του Γεωργίου Παπανδρέου, αμφισβητώντας το δικαίωμα του πρωθυπουργού να αναλάβει προσωπικά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Η ρήξη Παπανδρέου με το παλάτι ήταν μεγάλη, καθώς ο Κωνσταντίνος αμέσως μετά την παραίτηση Παπανδρέου ορκίζει νέα κυβέρνηση με μέλη της Ένωσης Κέντρου που έμειναν στην ιστορία ως «Αποστάτες». Η περίοδος έντονων πολιτικών κλυδωνισμών που ακολουθεί θα οδηγήσει τελικά στο πραξικόπημα της 21 Απριλίου του 1967 και την χούντα των Συνταγματαρχών.

Το 1974, ύστερα από την πτώση του πραξικοπήματος και την αποκατάσταση της δημοκρατίας, έγινε το δημοψήφισμα της 8ης Δεκεμβρίου με το οποίο ο Κωνσταντίνος κηρύχτηκε οριστικά έκπτωτος.

Από το 1994 ο Κωνσταντίνος ήταν σε δικαστική διαμάχη με το Ελληνικό Δημόσιο αξιώνοντας αποζημίωση για την κινητή και ακίνητη περιουσία του. Μετά από 8 χρόνια το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιδίκασε το ποσό των 13,7 εκατομμυρίων ευρώ ως αποζημίωση στον τέως βασιλιά.

Η κηδεία του θα γίνει τις επόμενες ημέρες στο Τατόι.

Την ίδια στιγμή εκτενής  είναι η αναφορά του διεθνούς τύπου στο θάνατο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Ειδικότερα, τα βρετανικά μέσα  δείχνουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον επειδή ο Κωνσταντίνος είχε συγγενικές σχέσεις με τη βρετανική μοναρχία, ενώ ήταν νονός του πρίγκιπα Γουίλιαμ και ανιψιός του πρίγκιπα Φίλιππου.megatv.com