Η σωρός του τέως βασιλιά έχει τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τα ξημερώματα της Δευτέρας στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών, με την εξόδιο ακολουθία να ξεκινά στις 12 και τα βλέμματα όλων να είναι εστιασμένα στις πολιτικές παρουσίες.

Με ένα μαύρο βανάκι, έφτασε ο Μάκης Βορίδης με την σύζυγό του, ενώ μαζί τους ήταν και ο πρώην υφυπουργός και πρώην αρχηγός ΓΕΣ, Αλκιβιάδης Στεφανής.

Τα συλλυπητήρια μέσα στο ναό κράτησαν δευτερόλεπτα ενώ μακρά συζήτηση είχε ο βουλευτής, Μίλτος Χρυσομάλλης. Η βαφτισιμιά του τέως και ευρωβουλευτής της ΝΔ, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, παρέστη τόσο στην κηδεία όσο και νωρίτερα στο παρεκκλήσι.

Την κυβέρνηση εκπροσωπήσαν οι Λίνα Μενδώνη και Παναγιώτης Πικραμμένος, οι οποίοι αποδοκιμάστηκαν από μέρος των συγκεντρωμένων. Στο εσωτερικό του ναού βρέθηκαν στην πρώτη σειρά, ενώ παρούσα εκπροσωπώντας τον Άδωνι Γεωργιάδη ήταν και η Ευγενία Μανωλίδου.

Συνοδευόμενος από την σύζυγο του, έφθασε ο Αντώνης Σαμαράς, ενώ ο Δημήτρης Βαρτζόπουλος, Μιλτιάδης Χρυσομάλλης και Περικλής Μαντάς ήταν μαζί του. Στον ναό ήταν ακόμα και ο Αλέξανδρος Παπαδόγγονας ενώ το «παρών» έδωσε και ο Γιώργος Καλατζής.

Στεφάνια από επιχειρηματίες

Παρών ήταν και ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, δικηγόρος και πρώην βουλευτής της ΝΔ.

Στεφάνια έστειλε ο Βαρδής και η Μαριάννα Βαρδινογιάννη, η οποία είχε και εναγκαλισμό με τον γιο του τέως. Περίπου δέκα λεπτά νωρίτερα, είχαν φθάσει από την οικογένεια Λαιμού.

Ακόμα στεφάνια έστειλαν Φωτεινή Λιβανού και ο Πέτρος Λίβανος, οι οικογένειες Παππά και Προκοπίου από τον χώρο του εφοπλισμού, καθώς και οι Ανδρέας και Αλεξάνδρα Πεταλά και οι Κωνσταντίνος και Τίτι Πεταλά αλλά και ο γνωστός χρυσοχόος, Καίσαρης.megatv.com