Σημειώνεται ότι το λαϊκό προσκύνημα στο εκκλησάκι του Αγίου Ελευθερίου θα διαρκέσει μέχρι τις 11:00, με ελεύθερη είσοδο των πολιτών.

Ο Κωνσταντίνος Λουκάς των εκδόσεων «Στέμμα» εξήγησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» πως το πρωτόκολλο της κηδεία είναι απλό, επειδή ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος δεν θα κηδευτεί με τιμές αρχηγού κράτους.

«Εάν είχαμε αυτή τη στιγμή μία κηδεία με τιμές αρχηγού κράτους το πρωτόκολλο θα ήταν διαφορετικό. Αυτό που θα δούμε σήμερα δεν στηρίζεται σήμερα στο βασιλικό πρωτόκολλο ή στο πρωτόκολλο με τιμές αρχηγού κράτους», δήλωσε.

«Δεν κατάφερε να ξεχωρίσει το πολιτειακό από το πολιτικό»

Ο ιστορικός και συγγραφέας Στέφανος Καβαλιεράκης έκανε μία αποτίμηση της θητείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, τονίζοντας πως τα προσωπικά του σφάλματα έφεραν την Χούντα των Συνταγματαρχών.

Ασταμάτητη δράση στο live casino της Novibet

«Η ιστορική αποτίμηση του Κωνσταντίνου ως μονάρχη έχει γίνει, του έχουν αποδοθεί ευθύνες για την περίοδο που διετέλεσε βασιλιάς. Είχε την ατυχία να είναι βασιλιάς σε νεαρή ηλικία ίσως στην πιο οξυμένη περίοδο που γνώρισε η ιστορία της πατρίδας μας. Ο Κωνσταντίνος έκανε τα προσωπικά του σφάλματα, τα οποία οδήγησαν στην Χούντα των Συνταγματαρχών. Αυτά έχουν αποτιμηθεί από την ιστορία. Εκείνη η μέρα στο Τατόι ήταν κρίσιμη. Η ιστορία γράφεται από συγκυρίες και στιγμές», δήλωσε.

«Το δημοψήφισμα του 1974 μάς έχει καθορίσει πολιτειακά. Από ένα σημείο και μετά ήταν ένας βασιλιάς με καλές προοπτικές. Οι εξελίξεις ίσως τον προσπέρασαν και δεν κατάφερε να ξεπεράσει το παράδειγμα της επεμβατικής μοναρχίας, δηλαδή να ξεχωρίσει το πολιτειακό από το πολιτικό», κατέληξε ο κος Καβαλιεράκης.megatv.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER