Τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, στη Μητρόπολη Αθηνών θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου. Θα ακολουθήσει η ταφή στο κοιμητήριο Τατοΐου. Ο χρόνος της ακολουθίας, της ταφής καθώς και η παραμονή της σορού στην Εκκλησία θα προσδιοριστεί, σύμφωνα με ανακοίνωση της οικογένειας, τις επόμενες ημέρες.

Με τον θάνατο του, ο τέως βασιλιάς έβαλε τελεία και έγραψε τον επίλογο σε ένα κεφάλαιο της ιστορίας, που είχε κλείσει αμετάκλητα από τον ελληνικό λαό το 1974… με το δημοψήφισμα.

«Γεννήθηκα Έλληνας, είμαι Έλληνας, και θα πεθάνω Έλληνας, και υπάρχουν συγκεκριμένα πράγματα όπου κάθε ανθρώπινο όν δεν πάει παραπέρα, δεν μπορείς να ωθήσεις το άτοπο παραπέρα, και αυτό είναι το όριο μου. Δεν θα πάω ποτέ παραπέρα όταν μου λένε ότι πρέπει να αιτηθώ για να γίνω Έλληνας», είχε αναφέρει ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος παλαιότερα.

Θα ταφεί ως ιδιώτης

Ως ιδιώτης θα ταφεί ο έκπτωτος μονάρχης. Αυτό αποφασίστηκε στη διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου. Η ταφή θα γίνει κοντά στους προγόνους του στο Τατόι, όπου έχουν ταφεί και οι γονείς του Κωνσταντίνου, ο Παύλος και η Φρειδερίκη. Άλλωστε αυτή ήταν και η τελευταία του επιθυμία.

Ασταμάτητη δράση στο live casino της Novibet

Σύμφωνα με πληροφορίες, η οικογένεια έχει καλέσει και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, ο οποίος δεν έχει ακόμη απαντήσει στο αίτημα. Ο κ. Βαρθολομαίος τέλεσε τρισάγιο, χθες στη μνήμη του τέως βασιλιά.

Από το πρωί γύρω από το κοιμητήριο εδώ στο Τατόι πραγματοποιούνται υλοτομικές εργασίες για να καθαριστεί ο χώρος για να είναι έτοιμος να υποδεχτεί τους επίσημους προσκεκλημένους.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην κηδεία η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, που επισκέφθηκε το Τατόι.

Τη βρετανική βασιλική οικογένεια αναμένεται να εκπροσωπήσει η πριγκίπισσα Άννα, η οποία βρίσκεται σε επίσημο ταξίδι στην Κύπρο.

Από το 1994 ο Κωνσταντίνος ήταν σε δικαστική διαμάχη με το ελληνικό Δημόσιο αξιώνοντας αποζημίωση 161 εκατομμυρίων ευρώ για την κινητή και ακίνητη περιουσία του. Μετά από 8 χρόνια, το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο επιδίκασε το ποσό των 13,7 εκατομμυρίων ευρώ, ως αποζημίωση στον τέως βασιλιά.

Στην εξόδιο ακολουθία θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και θα συμμετάσχουν και μέλη της Ιεράς Συνόδου.megatv.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER