Ακατάπαυστα συνεχίζονται οι εργασίες για την ταφή στο Τατόι. την ιδια ώρα η οικογένεια του εκλιπόντος κανονίζει τις τελευταίες λεπτομέρειες για το τελετουργικό.

Το τελετουργικό της κηδείας

Στο παρεκκλήσιο του Αγίου Ελευθερίου, στη Μητρόπολη, θα βρίσκεται η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου  από τις 6.00 έως τις 10.30 το πρωί της Δευτέρας.

Θα ακολουθήσει η εξόδιος ακολουθία στην οποία, κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας θα χοροστατήσει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Τα μέτρα της αστυνομίας θα είναι δρακόντεια. Ήδη από νωρίς το πρωί του Σαββάτου έχουν τοποθετηθεί κορδέλες από την Τροχαία κατά μήκος της Μητροπόλεως που απαγορεύουν τη στάση και τη στάθμευση από το βραδύ της Κυριακής μέχρι να ολοκληρωθεί η εξόδιος ακολουθία.

Ασταμάτητη δράση στο live casino της Novibet

Μόλις ολοκληρωθεί η κηδεία θα ξεκινήσει η πομπή, προς το Τατόι. Οι επίσημοι θα μετακινηθούν με ειδικά οχήματα και υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Η πομπή θα φτάσει από τη Μητρόπολη στο Σύνταγμα και από εκεί μέσω της Κατεχάκη και της Αττικής οδού θα φτάσει στην εθνική οδό Αθηνών Λαμίας και από τον κόμβο της  Βαρυμπόμπης θα καταλήξει στο Τατόϊ. Θα ακολουθήσει η ταφή του έκπτωτου μονάρχη δίπλα στους τάφους των γονιών του.

Τα γεύματα προς τους καλεσμένους

Εδώ και λίγα εικοσιτετράωρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας διαμένουν μέλη της οικογενείας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, ενώ στο ίδιο ξενοδοχείο αναμένονται και βασιλικές οικογένειες από διάφορες χώρες.

Η οικογένεια του εκλιπόντος έχει προγραμματίσει δύο επίσημα γεύματα στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο.

Το βράδυ της Κυριακής 50 άτομα θα δειπνήσουν με τη σύζυγο, τα παιδιά και τα εγγόνια του Κωνσταντίνου, ενώ μετά την κηδεία η οικογένεια θα παραθέσει γεύμα σε 200 υψηλούς καλεσμένους.

Δείτε αποκλειστικά πλάνα από το Τατόι και το κέντρο της Αθήνας:megatv.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER