Όλα συνέβησαν τα ξημερώματα της Μεγάλης Τρίτης σε μπαρ στο Κολωνάκι όπου διασκέδαζε ο τερματοφύλακας του Βόλου μαζί με έναν συμπαίκτη του.

Περίπου στις 5 το πρωί, ο τερματοφύλακας, προσέγγισε την ανήλικη από το Βέλγιο, η οποία βρισκόταν σε παραπλήσιο τραπέζι, μαζί με την παρέα της (όλοι μέλη σχολικής εκδρομής).

Εκμεταλλευόμενος την κατάσταση της νεαρής κοπέλας και από την κατανάλωση αλκοόλ φέρεται να την οδήγησε σε έναν πριβέ χώρο του κλαμπ. Εκεί φέρεται ότι άρχισε να την θωπεύει και να την κακοποιεί σεξουαλικά με τα χέρια του, χωρίς την θέλησή της.

Ακολούθησε άγριος καυγάς και μετά την επέμβαση της αστυνομίας, η κοπέλα υπέδειξε στις Αρχές τον τερματοφύλακα ο οποίος και συνελήφθη. Τη δική του εκδοχή για όσα συνέβησαν πρόκειται να παρουσιάσει σήμερα στον ανακριτή.

«Του αποδίδεται αδίκημα με γενετήσια πράξη χωρίς συναίνεση, όχι βιασμός»

Η Ελίνα Θειακοδημήτρη, δικηγόρος ποδοσφαιριστή, μίλησε στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» μίλησε για την υπόθεση και σημείωσε πως ο πελάτης της δεν αποδέχεται τις κατηγορίες βιασμού και πως δηλώνει αθώος.

«Όπως έχει δηλωθεί και από τον κ. Παπαδόπουλο, σε πολύ λίγες ώρες θα κατατεθούν στον ανακριτή η απολογία του. Αρνείται πλήρως όλες τις κατηγορίες. Του αποδίδεται αδίκημα με γενετήσια πράξη χωρίς συναίνεση, όχι βιασμός. Δεν υπάρχει βία. Η κοπέλα σε λίγες μέρες θα γίνει 18 ετών αλλά ο τερματοφύλακας δεν γνώριζε. Κανένας δεν ήταν με κάποιον καθηγητή και κατανάλωναν αλκοόλ», είπε αρχικά.

Στη συνέχεια, η κ. Θειακοδημήτρη είπε πως η πλευρά του τερματοφύλακα αμφισβητεί ακόμη και την κατάθεση της κοπέλας καθώς όπως λέει χαρακτηριστικά μπορεί να μην γνώριζε τι καταθέτει.

«Την οπουδήποτε πράξη δεν θα την τελούσε αλλά θα την προστάτευε εάν είχε πει όχι η κοπέλα. Εδώ υπήρξε μία ιδιαίτερη συνθήκη κατά την οποία δόθηκε μία κατάθεση. Προϋπήρχε η σύλληψη των φίλων της ενώ η κατάθεση δόθηκε σε μία γλώσσα την οποία δεν ομιλεί. Ως εκ τούτου, εάν τα όσα έχει καταθέσει είναι αυτά που συνέβησαν ή αυτά που αντιλήφθηκε, είναι έργο της ανάκρισης στο οποίο φυσικά θα συνδράμουμε να αξιολογηθεί και πιστεύουμε θα αποδειχθεί πλήρως το τι συνέβη. Εμείς αμφισβητούμε και το εάν γνώριζε τι καταθέτει διότι το περιεχόμενο της κατάθεσης έχει δοθεί μέσα σε ειδικές συνθήκες και σε πέντε γραμμές».

Σύμφωνα με τη δικηγόρο και υποψήφια βουλευτή ΝΔ, Εβίτα Βαρελά όταν κάποιος καταθέτει και δεν γνωρίζει τη γλώσσα τότε δια νόμου είναι απαραίτητο να οριστεί διερμηνέας.

«Ο πελάτης μου δεν αμφισβητεί την κοινωνική συναναστροφή»

Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, πρόεδρος Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν.Α. Αττικής, είπε πως ο νόμος είναι σαφής και η πράξη που φέρεται πως έκανε ο τερματοφύλακας είναι βιασμός.

Η κ. Θειακοδημήτρη  είπε με τη σειρά της πως κανένα από τα αδικήματα που του αποδίδεται στο κατηγορητήριο δεν μπορεί να τον φέρει αντιμέτωπο με τη ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

«Δεν διώκεται για βιασμό αλλά για την τέλεση γενετήσιας πράξης χωρίς συναίνεση, δηλαδή για κάθειρξη μέχρι 10 έτη. Ο πελάτης μου δεν αμφισβητεί την κοινωνική συναναστροφή αλλά αμφισβητεί πως τέλεσε το παράπτωμα».megatv.com