Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς από την ΤΕΡΝΑ οι εργασίες για την κατασκευή του νέου διεθνούς αερολιμένα Ηρακλείου στο Καστέλι, του δεύτερου μεγαλύτερου σε επισκεψιμότητα αεροδρομίου της χώρας. Την πορεία των έργων είδε από κοντά σήμερα η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

Η κατασκευή του τέρμιναλ είναι σε πλήρη εξέλιξη, αφού έχει ολοκληρωθεί το επιπέδου του υπογείου, του ισογείου και του διαδρόμου αφίξεων.

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η κατασκευή ειδικών συστημάτων για το Κτίριο Κεντρικού Σταθμού ενώ εκτελούνται οι εργασίες για την κατασκευή της γέφυρας αναχωρήσεων στο κτίριο Αερόσταθμου.

Εντωμεταξύ ξεκίνησαν και οι εργασίες θεμελίωσης του Πύργου Ελέγχου, καθώς και οι εργασίες εκσκαφών στον Πυροσβεστικό Σταθμό.

Για την περιοχή του Αεροδρομίου, έχουν ολοκληρωθεί οι χωματουργικές εργασίες και τα αντιπλημμυρικά έργα στο σύνολο του αεροδρομίου. Επίσης έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες οδοστρωσίας στο χώρο στάθμευσης αεροσκαφών και είναι σε εξέλιξη οι εργασίες οδοστρωσίας στις περιοχές του διαδρόμου – τροχοδρόμου.

Η εταιρεία “Διεθνής Αερολιμένας Ηρακλείου Κρήτης” έχει συσταθεί για την κατασκευή και διαχείριση του Νέου Διεθνούς Αερολιμένα στο Καστέλι της Κρήτης, του δεύτερου μεγαλύτερου σε επισκεψιμότητα αεροδρομίου της χώρας. Σε αυτή συμμετέχουν το Ελληνικό Δημόσιο (45,90%), η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Α.Ε. (32,46%) και η GMR Airports Ltd (21,64%).



megatv.com