Ο Τόλης Τερζής αναφέρθηκε στις δυσκολίες που χρειάστηκε να ξεπεράσει η ομάδα του για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την έξοδό της στην Ευρώπη.

Ο προπονητής του Άρη αναφέρθηκε στην επιβάρυνση των παικτών από τους διαδοχικούς αγώνες και στη συμπεριφορά της ομάδας του στη νίκη επί του Βόλου. «Για κάποιους μπορεί να φάνταζε αυτονόητο αλλά δεν ήταν εύκολο να εξασφαλίσουμε την έξοδο της ομάδας στην Ευρώπη. Πλέον συνέβη και μαθηματικά, είναι η 5η συνεχόμενη σεζόν όπου το καταφέρνει η ομάδα κι αυτό δεν έχει ξαναγίνει στην ιστορία της. Προσπαθήσαμε να παίξουμε ελεύθερα, χωρίς άγχος, προηγηθήκαμε νωρίς στο σκορ αλλά στη συνέχεια ήμασταν επιπόλαιοι. Καθυστερούσαμε, δεν παίζαμε γρήγορα και δίναμε τον χρόνο στον αντίπαλο να οργανωθεί στην άμυνά του. Τα δύο γκολ που δεχθήκαμε δεν ήταν αποτέλεσμα συνολικής αμυντικής λειτουργίας αλλά στιγμής αδράνειας. Μας δόθηκε η ευκαιρία να δώσουμε χρόνο συμμετοχής και σ’ ένα νεαρό παιδί. Υπάρχει κούραση στην ομάδα καθώς στις τελευταίες δέκα ημέρες δώσαμε τέσσερα παιχνίδια υψηλής έντασης και μάλιστα είχαμε να διαχειριστούμε προβλήματα όπως ένα χτύπημα του Φαμπιάνο στη γάμπα αλλά και ένα πρόβλημα του Κουέστα», είπε αρχικά.

Ρωτήθηκε για το γεγονός ότι για μια ακόμη φορά η ομάδα του δεν ξεκίνησε καλά στο δεύτερο ημίχρονο. «Είπαμε να συνεχίσουμε το ίδιο καλά επιδιώκοντας ένα τρίτο γκολ ούτως ώστε να ξεκουράσουμε παίκτες. Δε νομίζω ότι κινδυνέψαμε, από δύο στιγμές απερισκεψίας δεχθήκαμε τα γκολ αλλά απαντήσαμε με τον ίδιο τρόπο».

Καθώς εξασφαλίστηκε και μαθηματικά ο στόχος της Ευρώπης, ο Τόλης Τερζής ρωτήθηκε για την επόμενη μέρα. «Ναι, θα πρέπει ο πρόεδρος και ο τεχνικός διευθυντής να τρέξουν τον προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς», απάντησε για να καταλήξει. «Έχουμε ακόμη δύο παιχνίδια όπου θα πρέπει να διαχειριστούμε και τη συσσωρευμένη κούραση παικτών οι οποίοι επιβαρύνθηκαν στα τελευταία παιχνίδια».



gazzeta.gr