Ο Max Verstappen ξεκαθάρισε τα πράγματα για το άμεσο μέλλον του στη F1, εν μέσω και της αναμπουμπούλας φημών που είχε προκύψει στις αρχές του 2024 αναφορικά με τον προορισμό του πρωταθλητή την επόμενη σεζόν.

Ο Max Verstappen επέμεινε πως και του χρόνου θα βρίσκεται στην οικογένεια της Red Bull, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στην Αυστρία.

Η συγκεκριμένη δήλωση έρχεται να κλείσει μια συζήτηση που άνοιξε στη Jeddah φέτος, όταν και ο Verstappen δεν έδειξε αρνητικός στο ενδεχόμενο μιας πρόωρης αποχώρησης από το Milton Keynes, εκεί που έχει κερδίσει μέχρι στιγμής τρία πρωταθλήματα.

Οι υποθέσεις αυτές δεν ήταν αβάσιμες εκείνο τον καιρό, με τη Red Bull να πλήττεται από εσωτερικές διαμάχες στο management του οργανισμού. Αφενός υπήρχε η έρευνα πάνω στον Christian Horner και τη συμπεριφορά του τελευταίου σε γυναίκα συνάδελφο αφετέρου υπήρχε η κόντρα του Βρετανού με τον σύμβουλο της ομάδας, Helmut Marko, έναν άνθρωπο που ο Verstappen στηρίζει ανοιχτά.

Έκτοτε, τα πράγματα δείχνουν να έχουν εξομαλυνθεί, με τον Marko να τα βρίσκει με τον CEO της Red Bull, Oliver Mintzlaff. Αυτό, βοήθησε στο να παραμείνει και ο Verstappen, με το δίδυμο Ολλανδού-Αυστριακού να φέρεται να είχε προσεγγίσει και η Mercedes.

Ο επικεφαλής της γερμανικής ομάδας, Toto Wolff, έφτασε στο σημείο να δηλώσει για το συγκεκριμένο ενδεχόμενο πως “είναι ένα πράγμα που κάποια στιγμή πρέπει να συμβεί”, ενώ η πιθανή αυτή μετακίνηση συζητήθηκε ανάμεσα στα media, τον Wolff και τον Horner στο Ισπανικό GP.

Ειδικότερα, ο Wolff δήλωσε πως “δεν υπάρχουν συζητήσεις στη φάση αυτή, επειδή θεωρώ πως θα πρέπει να προσηλωθούμε στο να βελτιωθούμε εμείς και το μονοθέσιο”.

Όμως, μετά τη συγκεκριμένη δήλωση ήρθαν τα σχόλια του Ola Kallenius, CEO της Mercedes-Benz στο Sky Germany, που δήλωσε πως υπήρξε “ευκαιρία” να υπάρξει συμφωνία με τον Verstappen εν μέσω των αλλαγών των κανονισμών του 2026, με τον ίδιο να θεωρεί πως του Ολλανδού του πάνε τα “ασημί”.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου πριν τον προσεχή αγώνα στην Αυστρία, ο Verstappen ρωτήθηκε για το εάν, λαμβάνοντας υπόψη τα όσα λέγονται, θα μπορούσε να πει πως 100% θα συνέχιζε και του χρόνου στους Κόκκινους Ταύρους.

“Θεωρώ πως το έχω πει και παλαιότερα”, ξεκίνησε το σχόλιό του ο Ολλανδός. “Φυσικά και ο κόσμος το συζητά, αλλά είναι πιο σημαντικό το να έχουμε ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο για το μέλλον”.

“Αυτή τη στιγμή, φυσικά, και η μάχη είναι πολύ στενή, αλλά δουλεύουμε ως ομάδα πολύ καλά για να προσπαθήσουμε να βελτιωθούμε κι άλλο. Σίγουρα, το έχω ήδη δηλώσει στην ομάδα, δουλεύουμε και εστιάζουμε στην επόμενη χρονιά για να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί”.

Ο Verstappen στη συνέχεια ρωτήθηκε για το εάν ακόμα και τώρα θα μπορούσε να φύγει από τη Red Bull εάν είχε ισχυρές ενδείξεις πως το μονοθέσιο της επόμενης σεζόν δεν ήταν ανταγωνιστικό, βλέποντας και τη McLaren να έχει γίνει πολύ απειλητική εσχάτως.

Η απάντησή του ήταν: “Δεν θεωρώ πως λειτουργούν έτσι τα πράγματα στη F1. Δεν μπορείς ξαφνικά να πεις ‘λοιπόν, αντίο παιδιά’. Δεν δουλεύουν έτσι τα πράγματα”.

“Έχω ένα μεγάλο συμβόλαιο με την ομάδα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος στο σημείο που βρίσκομαι και, όπως έχω ξαναπεί, εστιάζουμε ήδη στην επόμενη χρονιά για πράγματα που μπορούμε να βελτιώσουμε στο μονοθέσιο”.

Αν και η απάντηση του Verstappen είναι δίνει μια σχετικά ξεκάθαρη κατεύθυνση για το που θα τρέχει το 2025, δεν σημαίνει οριστικά πως μια έξοδος από τη Red Bull, όπου και το συμβόλαιο κανονικά λήγει το 2028, δεν είναι πιθανή.

Είναι αντιληπτό πως, και μόνο η μικρή πιθανότητα ο Verstappen να αποχωρήσει πρόωρα από τη Red Bull είναι αυτό που διατηρεί σε εγρήγορση τη Mercedes και δεν ανακοινώνει ακόμα για την επόμενη σεζόν τον Andrea Kimi Antonelli για διάδοχο του Lewis Hamilton.


f1fan.gr