Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος ζήτησε σε σύσκεψη που έγινε σήμερα την εφαρμογή όλων των μέτρων ασφαλείας για την τήρηση της τάξης και την αντιμετώπιση φαινομένων βίας μέσα κι έξω από τα γήπεδα.

Ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος έθεσε τις ΠΑΕ προ των ευθυνών τους και τους ζήτησε να τηρηθούν όλα τα θεσμοθετημένα μέτρα ασφαλείας για την τήρηση της τάξης και την αντιμετώπιση των φαινομένων βίας μέσα κι έξω από τα γήπεδα.

Αναλυτικά το σχετικό δελτίο Τύπου:

«Την εφαρμογή όλων των θεσμοθετημένων μέτρων ασφαλείας για την τήρηση της τάξης και την αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας μέσα και έξω από τα γήπεδα στα Playoffs, ζήτησε από τους εκπροσώπους των ΠΑΕ ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Ο Υπουργός έθεσε όλους τους εκπροσώπους των ΠΑΕ προ των ευθυνών τους, τονίζοντας ότι είναι κοινή πρόκληση και ευθύνη η ομαλή διεξαγωγή των αγώνων του πιο ανταγωνιστικού πρωταθλήματος των τελευταίων ετών και κυρίως, είναι απαίτηση της κοινωνίας η ασφάλεια εντός κι εκτός των αγωνιστικών χώρων, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν:

* Η ασφαλής μεταφορά των ομάδων στα γήπεδα
* Πολλαπλασιασμός των προελέγχων για να μην περνούν στους χώρους των γηπέδων επικίνδυνα αντικείμενα
* Οι έλεγχοι στους χώρους του γηπέδου πριν από κάθε αγώνα και
* Οι μετακινήσεις των οπαδών.

«Οφείλουμε όλοι μαζί, σε συνεργασία με τον κόσμο του ποδοσφαίρου, να κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε την τάξη και την ηρεμία στους υπόλοιπους αγώνες του πρωταθλήματος», τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και συμπλήρωσε:

«Η Πολιτεία, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, η Ελληνική Αστυνομία, πράττουμε το καθήκον μας και ασφαλώς το ίδιο οφείλουν να κάνουν και οι ΠΑΕ, οι Ποδοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρείες, συνδράμοντας στους ελέγχους και στα μέτρα ασφαλείας στα γήπεδα που έχουμε αποφασίσει, για να μην υπάρξουν φαινόμενα βίας.

Το οφείλουμε στον κόσμο που θέλει να χαρεί τους αγώνες, το οφείλουμε στην ελληνική κοινωνία, που ζητάει ηρεμία και ασφάλεια και για αυτό όλοι οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους».

gazzeta.gr