Υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας και θύμα της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.

Ο θάνατός του απετράπη, λόγω της γερής του κράσης αλλά και της έγκαιρης διακομιδής του στο Νοσοκομείο, όπου υπεβλήθη στην επείγουσα χειρουργική επέμβαση, όπως περιγράφεται στο βούλευμα με το οποίο παραπέμφθηκαν σε δίκη οι δώδεκα κατηγορούμενοι για το αιματηρό οπαδικό επεισόδιο της 1ης Φεβρουαρίου 2022, στην περιοχή της Χαριλάου.

Σχεδόν ένα χρόνο μετά ο 21 ετών φίλος και «κολλητός» του αδικοχαμένου Άλκη αντίκρισε εκ νέου τους δράστες, αυτή τη φορά στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης όπου συνεχίστηκε για 4η μέρα η δίκη, ανακαλώντας στη μνήμη του τη μοιραία νύχτα του φονικού.

«Ήταν ψυχροί σαν δολοφόνοι. Ήρθαν να σκοτώσουν, να κάνουν αθόρυβα αυτό που έκαναν και να φύγουν. Ήρθαν με δρεπάνια, ξύλα, και μαχαίρια. Κοκάλωσα όταν είδα το δρεπάνι. Σταμάτησαν μόνο όταν ήρθαν κάποια άτομα προς τα πάνω, αλλιώς θα ήμουν κι εγώ νεκρός», ανέφερε ο νεαρός σπουδαστής κατά τη μαραθώνια κατάθεσή του η οποία ολοκληρώθηκε το απόγευμα.

Με ψύχραιμη φωνή ο νεαρός σπουδαστής ξετύλιξε το κουβάρι των γεγονότων, περιγράφοντάς τα από τη δική του οπτική, έτσι όπως τα βίωσε εκείνος.

Η ανέμελη κουβέντα τους περί υπολογιστών και σπουδών διεκόπη ξαφνικά, όταν αντιλήφθηκαν τέσσερα άτομα να τους πλησιάζουν από αριστερά, «περπατώντας ήρεμα και με ψυχρότητα» και να τους ρωτούν «τι ομάδα είστε;». Αυτός που απηύθυνε την ερώτηση «ήταν ψηλός και ξανθός» είπε ο μάρτυρας, αναγνωρίζοντάς τον στο πρόσωπο του δεύτερου κατηγορούμενου. Συνεχίζοντας την κατάθεσή του ο 21χρονος ανέφερε ότι στη συνέχεια αντιλήφθηκε από τη δεξιά μεριά να πλησιάζουν αλλά 5 με 6 άτομα.

«Ήταν όλοι μαυροφορεμένοι για να μην τους διακρίνει κανείς στο σκοτάδι κι όλοι κρατούσαν κάτι στα χέρια» σημείωσε και πρόσθεσε πως απάντησε ότι είναι ‘Αρης αλλά εκείνη την ώρα δεν ήταν σε θέση να καταλάβει τί συνέβαινε.

Νωρίτερα, κατέθεσε η 22χρονη αδελφή του ‘Αλκη Καμπανού, που αναφέρθηκε στο σύντομο βίο του αδελφού της. «Αντιμετώπιζε τις καταστάσεις με ψυχραιμία και λογική», κατέθεσε, τονίζοντας ότι μεγάλωσε σε μία οικογένεια που τού έδωσε αγάπη και τού δίδαξε να σέβεται τους ανθρώπους. «Δεν θυμάμαι κάποιο περιστατικό που να έχει σηκώσει χέρι σε κάποιον ή να βρίσει», είπε.

Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί στις 6 Φεβρουαρίου με την εξέταση μαρτύρων κατηγορίας.megatv.com