Με αφορμή το Πάσχα, πατέρας και γιος ανέβαζαν βίντεο, στα οποία έδειχνα πώς να χρησιμοποιούνται τα βεγγαλικά.

Μέσα από αυτόν τον  λογαριασμό πουλούσαν και πυροτεχνήματα και βεγγαλικά. Τον λογαριασμό αυτό παρακολουθούσε και η Αστυνομία, και έτσι, προχώρησαν στη σύλληψη του 47χρονου και του 15χρονου γιου του.

Στο σπίτι τους στον Εύοσμο βρέθηκαν περίπου 150 βεγγαλικά, κροτίδες, καπνογόνα και πυρσοί. Σχηματίστηκε δικογραφία εις βάρος και των δύο ενώ ο πατέρας κατηγορείται και για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Η ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης αναφέρει:

Αστυνομικοί του Τμήματος Όπλων και Εκρηκτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ενόψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, διενεργούν στοχευμένες δράσεις προκειμένου να αποτραπεί τυχόν παράνομη κατασκευή, διακίνηση, εμπορία και χρήση ειδών πυροτεχνίας αλλά και πρόκληση ατυχημάτων, φθορών περιουσιών και άλλων επικίνδυνων αδικημάτων, με κύριο στόχο την προστασία των πολιτών.

Στο πλαίσιο αυτό, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, εντόπισαν προφίλ σε διαδικτυακή πλατφόρμα (TikTok) όπου έχουν αναρτηθεί διάφορα βίντεο, μέσα από τα οποία καταδεικνύεται τόσο η κατοχή παράνομων πυροτεχνημάτων, όσο και η πώληση αυτών μέσω του διαδικτύου. Ακολούθως και σε εκτέλεση σχετικής παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί κατάφεραν και συνέλαβαν τα δύο άτομα που τυγχάνουν χρήστες του συγκεκριμένου προφίλ.

Πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας 47 και 15 ετών (πατέρας και γιος), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για Νομοθεσία που αφορά σε «Ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις», Νομοθεσία «Περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων, «Περί των περιορισμών κατά την μεταφορά φωτοβολίδων, βεγγαλικών και πυροτεχνικών παιδικών αθυρμάτων και λήψεως μέτρων ανατροπής κινδύνων εκ της καύσεως βεγγαλικών και πυροτεχνικών παιδικών αθυρμάτων» και παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.megatv.com