Μετά την πρεμιέρα του Mokka, με το οποίο η Opel παρουσίασε τη νέα της αισθητική προσέγγιση, ήταν βέβαιο πως και το επόμενο καινούργιο μοντέλο της, το Astra, θα ακολουθούσε την ίδια λογική.

Έτσι λοιπόν το καινούργιο μικρο-μεσαίο Opel διαθέτει τη νέα μάσκα Vizor που και εδώ συνδυάζεται με χαρακτηριστικά LED φώτα ημέρας. Από και κει πέρα η πίσω κολώνα παραπέμπει και στο Corsa, ενώ τα τονισμένα φτερά συμβάλλουν σε ένα πιο δυναμικό προφίλ.

Οι εξωτερικές διαστάσεις έχουν μεταβληθεί ελάχιστα, ενώ η αύξηση του μεταξονίου κατά 13 χιλιοστά και πολύ περισσότερο το νέο πλαίσιο EMP2 έχον βελτιώσει του χώρους για επιβάτες και αποσκευές. Μάλιστα σε σχέση με το υπάρχον μοντέλο το πορτμπαγκάζ μεγάλωσε κατά 50 λίτρα, φτάνοντας συνολικά τα 422.

Στο εσωτερικό πάντως οι ριζικές αλλαγές είναι και πάλι οι αισθητικές, με το βλέμμα να πέφτει ευθύς εξαρχής στο Pure Panel, που αποτελείται από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την οθόνη των 10,0 ιντσών του συστήματος infotainment. O εξοπλισμός μπορεί μεταξύ άλλων να περιλαμβάνει HUD, συστήματα ημι- αυτόματης οδήγησης σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης και αυτόματης στάθμευσης και κάμερες που εξασφαλίζουν πανοραμική εικόνα 360 μοιρών.

 

Σημαντική είναι η παρουσία φυσικών διακοπτών για την άμεση πρόσβαση σε σημαντικές λειτουργίες χωρίς την είσοδο στο μενού.

Οι κινητήρες της γκάμας είναι οι τρικύλινδροι turbo των 1.200 κυβικών με 110 και 130 ίππους και ο τετρακύλινδρος diesel των 1.500 κυβικών και των 102 ίππων που κινούν μεταξύ άλλων και το Corsa, καθώς και δύο plug-in υβριδικά συστήματα πρόωσης. Πρόκειται για αυτά με τον κινητήρα βενζίνης των 1.600 κυβικών και τη συνδυαστική απόδοση των 224 ή των 300 ίππων που κινούν και άλλα μοντέλα του ομίλου της Stellantis.

Αυτό των 300 ίππων συνδυάζεται και με τετρακίνηση και θα κινεί το νέο σπορ Opel Astra OPC.

Το επόμενο βήμα για το καινούργιο Opel Astra θα είναι, εφόσον το επιτρέψει η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού, η παρουσία του στην έκθεση του Μονάχου το φθινόπωρο. Στην Ελλάδα θα είναι στις αρχές του 2022.
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER