Ο Alexander Sims πιστεύει ότι ‘ο αγώνας ήταν για να χάσει’ η Corvette στην κατηγορία GTE-Pro, με το εργοστασιακό πλήρωμα να αφήνει τις 24 ώρες του Le Mans με την πρώτη διπλή εγκατάλειψη στον κλασσικό Γαλλικό αγώνα αντοχής μετά από 10 χρόνια.

Ο Sims με το No. 64 και την Chevrolet Corvette C8.R αναγκάστηκε να εγκαταλείψει από τον αγώνα με 6 ώρες να απομένουν για την νίκη στην κατηγορία μετά την επαφή μεταξύ του No. 83 της AF Corse με την Oreca 07 Gibson του Francois Perrodo στην ευθεία της Mulsanne όπου έστειλε τον Άγγλο άτσαλα επάνω στις μπαριέρες.

Το τρακάρισμα ήρθε στιγμές μετά την αναγκαστική εγκατάλειψη του No. 63 της Corvette των Pratt & Miller λόγο μηχανικών προβλημάτων όπου ακολούθησε η σπασμένη ανάρτηση νωρίτερα στον αγώνα.

Ο Sims, ο οποίος μοιράζεται το αυτοκίνητο με τους οδηγούς Tommy Milner και Nick Tandy που συμμετέχουν σε όλη την σεζόν του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Αντοχής, βγήκε αλώβητος από την σύγκρουση με μεγάλη ταχύτητα.

“Ήταν πολύ, πολύ κρίμα,” δήλωσε ο Sims. “Εμείς πέσαμε για λίγο πίσω από νωρίς στον αγώνα, αλλά κολλήσαμε στο ότι ο ρυθμός μας ήταν εντυπωσιακός μερικές φορές, για να πραγματοποιήσουμε μερικούς καλούς γύρους όπου και κάναμε.

“Το αυτοκίνητο δούλευε πολύ καλά και ήταν τόσο φιλικό. Επιστρέψαμε στον αγώνα και μετά φτάσαμε σε μια θέση όπου είχαμε ένα pit stop πλεονέκτημα από την Ferrari. Όλα έδειχναν πολύ καλά.

Ασταμάτητη δράση στο live casino της Novibet

“Καθώς οδηγούσα όμως κάτω στην ευθεία ένα από τα prototypes απλά μας έκοψε στην μέση.”

Η συγνώμη του Francois Perrodo στην Corvette Racing και στους ιθύνοντες της ομάδας

Ο οδηγός κατηγορίας Bronze Perrodo καθώς και ο υπεύθυνος της ομάδας AF Corse Amato Ferrari επισκέφτηκαν το γκαράζ της Corvette Racing μετά το ατύχημα για να απολογηθούν για το ατύχημα.

Ο οδηγός της κατηγορίας LMP2 Pro-Am Perrodo δέχθηκε τρία λεπτά ποινή λόγο πρόκλησης ατυχήματος.

Ο Γάλλος παραδέχτηκε ότι ήταν ένα “κατακριτέο λάθος” σε μία κίνηση τριών σημείων που συμπεριλάμβανε και το No. 45 της Algarve Pro Racing με την Oreca.

“Ήμασταν τρία αυτοκίνητα στον δρόμο,” δήλωσε ο Perrodo στην συνέντευξη στην τηλεόραση. “Το μονοθέσιο της APR στα δεξιά μου έκανε ένα μικρό ελιγμό και σε εκείνο το σημείο νόμιζα ότι πέρασα την Corvette.Έτσι έστριψα προς τα αριστερά. Εκεί ο δρόμος είναι ελαφρώς κυρτός.

“Για να είμαι δίκαιος: Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία. Έκανα ένα τρομερό λάθος. Είναι σαν μια μικρή κίνηση με τεράστιες συνέπειες.

“Οπότε έπρεπε να απολογηθώ στην Corvette. Ήταν το λιγότερο που μπορούσα να κάνω. Γνωρίζω ότι τίποτα δεν μπορεί να τους κάνει να νιώσουν καλύτερα αυτή την στιγμή. Είναι απαίσιο για εμένα, για αυτούς, αλλά κυρίως για αυτούς.”


f1fan.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

FACEBOOK - TWITTER