Ένα χρόνο μετά την εμφάνιση του που προκάλεσε ένα πραγματικό Big Bang όχι μόνο στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης αλλά συνολικά στη βιομηχανία της τεχνολογίας (και όχι μόνο) το πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT αναβαθμίστηκε και υπόσχεται… τούρμπο υπηρεσίες στους χρήστες του.

Σε αυτόν τον ένα χρόνο το ChatGPT είχε λάβει από τους δημιουργούς του τέσσερις αναβαθμίσεις. Ο Σαμ Άλτμαν ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της OpenAI, της εταιρείας που δημιούργησε και εξελίσσει το ChatGPT, ανακοίνωσε τη δημιουργία της έκδοσης ChatGPT-4 Turbo. Η νέα έκδοση είναι προς το παρόν διαθέσιμη σε preview κατάσταση και το πρώτο σημαντικό χαρακτηριστικό της είναι ότι είναι ενημερωμένο με πληροφορίες μέχρι τον Απρίλιο του 2023 ενώ το ChatGPT-4 είναι ενημερωμένο με πληροφορίες μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2021.

Το GPT-4 Turbo μπορεί να κατανοεί καλύτερα τα αιτήματα που δέχεται ακόμη και αν αυτά είναι πολύ μεγαλύτερα σε όγκο δεδομένων και περιπλοκότητα από αυτά που κατανοούν οι προηγούμενες εκδόσεις. Θα δέχεται επίσης αιτήματα μέσω φωνητικών εντολών αλλά και εικόνων για να παράγει περιεχόμενο ενώ θα μπορεί να μετατρέπει κείμενα σε εικόνες.

Ανακοινώθηκε επίσης το λανσάρισμα μιας πλατφόρμας custom εκδόσεων του ChatGPT που θα παρέχουν στους χρήστες εργαλεία για διάφορες χρήσεις όπως η δημιουργία ταξιδιωτικών οδηγών, η διδασκαλία μαθηματικών σε παιδιά, τρόποι δημιουργίας ιστοσελίδων κ.α.

H κούρσα του ανταγωνισμού των προγραμμάτων γενετικής νοημοσύνης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένεται η… απάντηση των άλλων παρόμοιων με το ChatGPT προγραμμάτων όπως το Bard της Google ενώ πριν λίγες μέρες έκανε την εμφάνιση της και η πρώτη έκδοση του προγράμματος γενετικής νοημοσύνης της εταιρείας xAI του Έλον Μασκ.

Να σημειωθεί πάντως ότι την Τετάρτη το πρωί δημιουργήθηκαν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του ChatGPT αλλά η OpenAI ανακοίνωσε λίγες ώρες αργότερα ότι εντόπισε το πρόβλημα και έκανε τις απαραίτητες ενέργειες για να το διορθώσει.

 

naftemporiki.gr