Η Ομόνοια δεν μπορεί να σκέφτεται κάτι διαφορετικό από την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου, κόντρα σε μια ΑΕ Ζακακίου που φέτος της έχει κάνει ήδη δυο «ζημιές».

Χωρίς προλόγους και πολλά πολλά, άλλωστε τα πράγματα είναι απλά για την Ομόνοια. Καλείται να παρουσιαστεί σοβαρή, ούσα υποψιασμένη μετά τα δύο φετινά χαστούκια στο πρωτάθλημα, από την ΑΕΖ. Παίζει στην έδρα της με τον κόσμο της και προέρχεται από ένα σπουδαίο διπλό στο «ΑΛΦΑΜΕΓΑ». ´

Άρα όλα είναι με το μέρος της και καλείται να πράξει το αυτονόητο, χωρίς ίχνος υποτίμησης, αλλά υπερτερώντας σε ποιότητα, να πάρει το εισιτήριο πρόκρισης στα ημιτελικά. Αλλιώς, αν κάτι στραβώσει και τριτώσει το κακό… οι κλυδωνισμοί θα είναι τεράστιοι. Η Ομόνοια ήταν η ομάδα της οποίας χαμογέλασε η τύχη στην κλήρωση, όμως αυτό από μόνο του δε λέει κάτι. Πέραν του ότι το κύπελλο κρύβει κινδύνους, παραμονεύει πάντα η έκπληξη και σε μονό παιχνίδι η «στραβή», δε μπορεί να διορθωθεί. Και ούσα η back2back κυπελλούχος, θέλει διακαώς να φθάσει μέχρι τέλους να κάνει το three peat, αφενός γιατί πρόκειται για τίτλο και αφετέρου, γιατί αυτομάτως της δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ.

Χωρίς αυτό να εκλαμβάνεται ότι θα παρατήσει την προσπάθεια μέσω πρωταθλήματος, αλλά εκεί φαινομενικά μέσω αυτής της οδού φαντάζει πιο δύσκολο το εγχείρημα. Ο Γιάννης Αναστασίου φρόντισε από την πρώτη στιγμή μετά το τελικό σφύριγμα του αγώνα στη Λεμεσό, να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα, «κάτω η μπάλα καμία υποτίμηση, δύσκολο παιχνίδι, πάμε σοβαρά να κερδίσουμε».

Το προχθεσινό διπλό από πλευράς προεκτάσεων, ήταν η μεγαλύτερη νίκη της Ομόνοιας, μέχρι τώρα στη σεζόν, με πολλαπλά ωφέλη και στο πιο κατάλληλο timing. Γέμισε με αυτοπεποίθηση τους ποδοσφαιριστές, αλλά και γενικότερα ολόκληρο το οικοδόμημα, που είχαν απόλυτη ανάγκη κάτι τέτοιο, άπαντες.

Η προσοχή είναι αποκλειστικά στραμμένη στο αυριανό ματς Kυπέλλου με την ΑΕΖ στο ΓΣΠ. Και μπορούν να περιμένουν τα ντέρμπι με Ανόρθωση και ΑΕΚ, επίσης εντός που ακολουθούν. Όπως τονίσαμε και χθες, ο Φουάντ Μπασιρού είναι σε καλή κατάσταση και ενδέχεται να είναι στην αποστολή για το αυριανό ματς. Εδώ και κάποιες μέρες πλέον προπονείται κανονικά και μετρά αντίστροφα για να πατήσει και πάλι χορτάρι. Δεν προκύπτει ανησυχία για το πρόβλημα (κράμπα) του Χαραλάμπου Χαραλάμπους. Επανέρχεται και ο Μάριους Στεπίνσκι που απουσίασε προχθές λόγω κάποιων μικροενοχλήσεων. Ο Πάρις Ψάλτης είναι σε πορεία επιστροφής, θέλει ακόμη λίγο χρόνο ο Βέλικο Σίμιτς. Αργότερα σήμερα θα ανακοινωθεί η αποστολή των «πράσινων». Η λογική λέει ότι θα υπάρξει έστω μερικό rotation από τον Ελλαδίτη προπονητή, χωρίς όμως μεγάλες διαφοροποιήσεις σε σχέση με το νικηφόρο ματς με τον Άρη.

ΑΓ

gazzeta.gr