Ένα λευκό βαν χρησιμοποίησαν τα άτομα που συμμετείχαν στη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, πριν από δύο χρόνια.

Οι αστυνομικοί που ερεύνησαν την υπόθεση εντόπισαν το λευκό αυτοκίνητο, που ακολουθούσε τις κινήσεις των δύο δραστών της δολοφονίας του δημοσιογράφου, οι οποίοι αποχώρησαν από το σημείο με μηχανάκι.

Το συγκεκριμένο όχημα ήταν και αυτό που οδήγησε στη σύλληψη των δύο πρώτων εμπλεκόμενων στην υπόθεση της δολοφονίας Καραϊβάζ.

Πρόκειται για δύο αδέλφια, ηλικίας 48 και 40 ετών, οι οποίοι οδηγήθηκαν ήδη στον ανακριτή από όπου έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν.

Όπως αποκαλύφθηκε το λευκό βαν ανήκει στην εταιρεία της συζύγου ενός εκ των δύο δραστών και το οδηγούσε ο ένας από τους συλληφθέντες, συγκεκριμένα ο 48χρονος.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, εκτιμάται ότι μέσα στο βαν υπήρξε τουλάχιστον ακόμη ένα άτομο. Πρόκειται για άνδρα ίδιας ηλικίας με τον 48χρονο, ενώ το όνομά του συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία.

Η διαφυγή των δραστών

Ύστερα από πολύμηνη έρευνα της αστυνομίας διαπιστώθηκε η κοινή πορεία που ακολούθησαν το λευκό βαν και το μηχανάκι στην περιοχή του Αλίμου, όπου σημειώθηκε η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ.

Η πρώτη φορά που καταγράφεται η κοινή πορεία των δύο οχημάτων είναι στην οδό Μεγίστης. Σύμφωνα με όσα κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας, το μηχανάκι προπορευόταν μπροστά με τους δύο δράστες και ακριβώς από πίσω ακολουθούσε το λευκό βαν.

Μετά από 40 λεπτά, στην ίδια οδό, πάνω στο μηχανάκι βρίσκεται μόνο ο ένας από τους δύο επιβάτες και το βαν εξακολουθεί να βρίσκεται πίσω από το όχημα.

Η αστυνομία εκτιμά πως στο μεσοδιάστημα, σε κάποιο τυφλό σημείο, ο ένας επιβάτης της μηχανή αποβιβάστηκε και μπήκε μέσα στο βαν. Εκτιμάται πως είναι ο 40χρονος άνδρας που έχει συλληφθεί, ενώ η τελευταία φορά που καταγράφεται η κοινή πορεία των οχημάτων είναι στη Λεωφόρο Κηφισού, με το βαν να φεύγει προς Αιγάλεω και λίγη αργότερα το μηχανάκι να κατευθύνεται προς την Πέτρου Ράλλη.megatv.com