Το «ΒΗΜΑ» της Κυριακής αποκαλύπτει συνομιλίες τωρινών σημαντικών υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. με νονούς της νύχτας.

Οι συνομιλίες αυτές βρέθηκε σε εφαρμογές, όπως Viber και WhatsApp, κινητών τηλεφώνων δολοφονηθέντων σε συμβόλαια θανάτου και επί σειρά μηνών αποτελούσαν επτασφράγιστο μυστικό στο εσωτερικό της ελληνικής αστυνομίας.

Στο πρωτοσέλιδο του «ΒΗΜΑΤΟΣ» απεικονίζεται διάλογος που λέει χαρακτηριστικά «Στρατηγέ μου να βοηθήσουμε τρία βενζινάδικα ή να απευθυνθώ στους πολιτικούς στο υπουργείο;», με τον υπηρεσιακό παράγοντα να απαντά «Όχι φίλε μου, εγώ και άμεσα».

Στις συνομιλίες ακούγονται ανώτατοι νυν παράγοντες της Κατεχάκη να λένε ότι θα υποβοηθήσουν κυκλώματα λαθρεμπορίου καυσίμων και άλλους ποινικούς.

Ακόμη, αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. επικαλούνται πρόσβαση σε πολιτικούς παράγοντες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ώστε να προωθήσουν σε κρίσιμες θέσεις δικούς τους αστυνομικούς. Αυτές οι μεθοδεύσεις νονών της νύχτας και αξιωματικών επιβεβαιώθηκαν όταν αναζητήθηκαν πληροφορίες σχετικά με τις μετακινήσεις προσωπικού στην αστυνομία και το υπουργείο.megatv.com