Το All Englans Lawn Tennis Club παρουσίασε την Παρασκευή το “Wimbledon eChamps” το πρώτο επίσημο τουρνουά esports της διοργάνωσης. Το eChamps by American Express, ειναι το πρώτο τουρνουά τένις esports που χρησιμοποιεί το TopSpin 2K25, μια αναβίωση ουσιαστικά της σειράς βιντεοπαιχνιδιών προσομοίωσης τένις. 

Ο νικητής του τελικού θα κερδίσει ένα μοναδικό επιχρυσωμένο Playstation 5, με χαραγμένο το όνομα του, το λογότυπο του Wimbledon από τον επίσημο χαράκτη του τουρνουά. Ο φιναλίστ θα κερδίσει 1.000 λίρες για ρούχα με το λογότυπο του Wimbledon συν ένα voucher PS5, Xbox ή Steam αξίας 500 λιρών. Οι διαγωνιζόμενοι που θα καταλάβουν την 3η και 4η θέση θα κερδίζουν 500 λίρες για ρούχα με το λογότυπο του Wimbledon συν ένα voucher PS5, Xbox ή Steam αξίας 250 λιρών. 

Άλλα βραβεία περιλαμβάνουν περιφερειακά και αξεσουάρ παιχνιδιών αξίας 1.000 λιρών, καθώς κι ένα ταξίδι με όλα τα έξοδο πληρωμένα σε ξενοδοχείο 5 αστέρων για τον τελικό των ανδρών στο Wimbledon του 2025. Το πακέτο περιλαμβάνει δύο εισιτήρια στο κεντρικό court για τον τελικό, οικονομικές πτήσεις, διαμονή και φιλοξενία στο Wimbledon.

To Wimbledon eChamps θα ξεκινήσει με ανοιχτούς προκριματικούς που θα διεξαχθούν σε 5 χώρες  στην Ευρώπη (Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία), καθώς και στις ΗΠΑ, Μεξικό και Καναδά. 

Οι παίκτες θα έχουν την ευκαιρία να προκριθούν στους τελικούς που θα διεξαχθούν στο Media Theatre στο Wimbledon όπου θα αναδειχθει ο πρώτος νικητής του Wimbledon eChamps. Φυσικά αυτό δεν ειναι το πρώτο τουρνουά esports τένις, καθώς κάτι ανάλογο έχει δημιουργήσει και το Roland Garros τα τελευταία 2 χρόνια. 



tennis24.gr