Ο Ράφα Ναδάλ υποχρεώθηκε να αποσυρθεί από το φετινό Roland Garros καθώς δεν κατάφερε να αναρρώσει πλήρως από τον τραυματισμό του στο ισχίο που υπέστη στο Australian Open τον περασμένο Ιανουάριο και είναι πολύ πιθανό να μην αγωνιστεί μέχρι το τέλος της σεζόν. Ωστόσο, ο θείος του και πρώην προπονητής του Τόνι Ναδάλ εξακολουθεί να είναι αισιόδοξος για το μέλλον του ανιψιού του στο τένις. 

Εκτός από τον Ναδάλ, ο Ισπανός προπονητής μίλησε στο Tennis Majors τόσο για τον Φελίξ Οζέρ Αλιασίμ, τον οποίον καθοδηγεί τα τελευταία χρόνια, ενώ έδωσε τις δικές του προβλέψεις για τους παίκτες που θεωρεί φαβορί στο φετινό Roland Garros. 

Για τον Οζέρ Αλιασίμ ο Τόνι Ναδάλ τόνισε: “Υπήρξαν ορισμένα προβλήματα, κυρίως με το γόνατο που δεν λειτουργούσε σωστά. Μετά από μερικές σερί ήττες ακολουθεί η απώλεια αυτοπεποίθησης, αλλά πρέπει να κοιτάμε μπροστά και να συνεχίζουμε να παίζουμε.”

“Σωματικά όπως είδατε είχε ένα πρόβλημα στον ώμο στο τουρνουά της Λυών γεγονός που τον ανάγκασε να αποσυρθεί πριν από τον προημιτελικό κόντρα στον Φις, αλλά πιστεύω ότι θα είναι καλά στην πρεμιέρα του κόντρα στον Φάμπιο Φονίνι.”

Όσο για τον Ράφα Ναδάλ ο Τόνι είπε: “Είναι απογοητευτικό που δεν μπορεί να είναι εδώ γιατί αυτό είναι το μοναδικό τουρνουά από το οποίο δεν απουσίασε ποτέ από την αρχή της καριέρας του. Ήταν πραγματικά κακή τύχη και δεν μπόρεσε να επιστρέψει στα courts εγκαίρως, είναι κρίμα, αλλά η ζωή συνεχίζεται.”

Για το αν πιστεύει ότι ο Ράφα θα επιστρέψει το 2024 στο Παρίσι: “Ναι! Το πιστεύω γιατί θέλω να το πιστεύω. Ξέρω ότι κάθε χρόνος που περνάει γίνεται όλο και πιο δύσκολο να κερδίζεις, αλλά πάντα πιστεύω ότι τα πράγματα θα πάνε καλά.”

Για το πνευματικό επίπεδο του Ράφα κατά τη διαδρομή της καριέρας του ο Ισπανός προπονητής δήλωσε: “Νομίζω ότι όλοι οι μεγάλοι παίκτες είναι δυνατοί ψυχικά. Αν δεν ήταν δεν θα μπορούσαν να κάνουν αυτά που έκαναν. Ο Ράφα είναι δυνατός, ο Τζόκοβιτς, ο Φέντερερ. Ο Ράφα έμαθε από πολύ μικρός να παίζει τον κάθε πόντο σαν να ήταν τελικός. Αυτό τον βοήθησε να γίνει δυνατός πνευματικά.”

Όσο για τον ποιον βλέπει φαβορί στο φετινό Roland Garros: “Κατά τη γνώμη μου τα δύο μεγάλα φαβορί είναι ο Τζόκοβιτς και ο Αλκαράθ. Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι ο Αλκαράθ είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον Τζόκοβιτς, αλλά ο Τζόκοβιτς είναι μεγάλος πρωταθλητής, αν αισθάνεται καλά σωματικά είναι δύσκολο να τον κερδίσεις.”

“Ο Αλκαράθ από την άλλη έχει τα δικά του όπλα. Πιστεύω ότι υπάρχουν 4-5 παίκτες που μπορούν να σηκώσουν τον τρόπαιο, αλλά αν έπρεπε να βάλω τα λεφτά μου σε κάποιον αυτός θα ήταν ο Αλκαράθ ή ο Τζόκοβιτς.”

“Από εκεί και πέρα αυτοί που θεωρώ ότι έχουν τις δικές τους ελπίδες είναι οι Μεντβέντεφ, Ρούμπλεφ, Ρούνε και Κάσπερ Ρουντ που έχουν ελαφρώς καλύτερες πιθανότητες από τους υπόλοιπους.”




tennis24.gr