Η φετινή χρονιά αποδεικνύεται εξαιρετική για τον τουρισμό, καθώς τα νησιά «βουλιάζουν» από κόσμο.

Άλλοι για Κρήτη, άλλοι για Ρόδο και άλλοι κοιτάνε οποιοδήποτε νησί με τα… κιάλια, καθώς τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια έχουν αυξηθεί πολύ και οι τιμές βρίσκονται στα ύψη.

Η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά είναι αυξημένη και μιλώντας στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» οι αδειούχοι, είπαν πως οι περισσότεροι θα πάνε για 4-5 ημέρες διακοπές λόγω οικονομικών, ενώ αυτοί που θα μείνουν για περισσότερες μέρες έχουν επιλέξει να μείνουν σε κάποιον συγγενικό πρόσωπο και όχι σε κάποιο κατάλυμα.

Οι περισσότεροι δεν θα πάρουν αυτοκίνητο ώστε να μην αυξηθούν  τα έξοδά τους και θα επιλέξουν, όπως είπαν, να νοικιάσουν για μία μέρα μόνο αυτοκίνητο ώστε να «γυρίσουν» το νησί.

Πόσο θα μας στοιχίσει μια βουτιά στη θάλασσα

Πολλοί είναι εκείνοι όμως, που ίσως να μην καταφέρουν να πάνε διακοπές. Γι’ αυτό υπάρχει η λύση των πιο οικονομικών παραλιών της Αττικής.

Η παραλία «Έδεμ» στο Παλαιό Φάληρο είναι ελεύθερη για το κοινό αλλά υπάρχει και  ξενοδοχείο όπου μπορεί να νοικιάσει κάποιος ξαπλώστρα.

«Ο κόσμος μπορεί άφοβα να κολυμπήσει διότι οι παραλίες έχουν εγκριθεί πως είναι καθαρές. Στον Φλοίσβο έχουμε και ψάθινες ομπρέλες δωρεάν για τους κατοίκους της περιοχής. Στα ξενοδοχεία, όσον αφορά τις τιμές, είναι στο ένα ξενοδοχείο 15 ευρώ το άτομο και καθημερινές και Σαββατοκύριακο ενώ στο άλλο ξενοδοχείο είναι 30 ευρώ οι ομπρέλες. Η υπόλοιπη παραλία είναι δωρεάν, όπως και οι τουαλέτες και οι ντουζιέρες. Αυτό όπου ζητάμε από τον κόσμο είναι απλά να προσέχουν την παραλία. Να επισημάνω πως μπορούν και οι άνθρωποι με αναπηρία μπορούν να έρθουν», είπε ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου, Γιάννης Φωστηρόπουλος.

Η τουριστική κίνηση στη Ρόδο

Ο Κώστας Χρυσοχοΐδης, αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης, μίλησε για την τουριστική κίνηση στη Ρόδο, λέγοντας πως όλη η περιφέρεια έχει ξεκινήσει από μέσα Μαρτίου να δέχεται επισκέπτες.

«Μέχρι τώρα βρισκόμαστε σε πολύ καλά νούμερα, και σε σχέση με πέρσι που κάναμε ρεκόρ και ήρθαμε πρώτοι σε όλη την Ευρώπη. Ο δείκτης που έχουμε είναι ο αριθμός των διανυκτερεύσεων και τέλος του χρόνο θα ξέρουμε ακριβώς τα έσοδα. Πιστεύουμε πως και φέτος θα έχουμε αύξηση σε σχέση με πέρσι. Αυτό που μας κράτησε όρθιους όλο αυτόν τον καιρό είναι ο τουρισμός και πρέπει να του δίνουμε σημασία».megatv.com