Η εικόνα του πλήθους που περιμένει να ακούσει τον Τούρκο πρόεδρο στην αυλή του παλατιού του, προκαλεί δέος.

«Εκείνος είναι ο πρόεδρός μας, όλα τα τραγούδια μας είναι αφιερωμένα σε αυτόν. Ποιος μπορεί να σταθεί μπροστά στον λαό, αυτή η αγάπη είναι στο στόμα όλου του κόσμου. Ας το πούμε τώρα να το ακούσει όλος ο κόσμος».

Και ο Ερντογάν τραγουδά για άλλη μια φορά.

«Σε όσους ακούν και δεν ακούν. Σε όσους ρωτούν και σε όσους δεν ρωτούν. Εμείς τον αγαπάμε πολύ, τον αγαπάμε, τον αγαπάμε. Σε όσους ακούν και δεν ακούν. Σε όσους ρωτούν και σε όσους δεν ρωτούν. Εμείς τον αγαπάμε πολύ, τον αγαπάμε, τον αγαπάμε».

Στην πρώτη του ομιλία, ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε στους ψηφοφόρους του ότι θα τον ακολουθήσουν μέχρι το τέλος.

«Πρώτα ο Θεός θα είμαστε άξιοι της θέλησής σας, όπως είμασταν άξιοι 21 χρόνια. Όπως σας είπα, όχι μέχρι της Κυριακή αλλά μέχρι τον τάφο θα είμαστε μαζί. Ο έρωτας δεν τελειώνει εδώ».

Ο Τούρκος Πρόεδρος συγκέντρωσε 52,16%, με 27.725.131 ψήφους, ενώ ο Κιλιτσντάρογλου 47,84%, με 25.432.951 ψήφους.

Καταρρέει η λίρα

Η επόμενη μέρα για τον Ερντογάν ωστόσο είναι ακόμα πιο δύσκολη από την προεκλογική εκστρατεία.

«Η επίλυση των προβλημάτων που προκαλούνται από τις αυξήσεις των τιμών ως αποτέλεσμα του πληθωρισμού και η αντιστάθμιση των απωλειών κοινωνικής πρόνοιας είναι το πιο επείγον ζήτημα της μελλοντικής διαδικασίας. Δεν είναι δύσκολο για εμάς να βρούμε μια λύση σε αυτά τα ζητήματα. Η εμπιστοσύνη και η σταθερότητα είναι τα πιο σημαντικά πράγματα και θα συνεχίσουμε με αυτές τις αρχές. Θα οικοδομήσουμε μια ισχυρή οικονομία γύρω από αυτούς τους κανόνες», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Η τουρκική λίρα εμφάνισε πτώση με την ισοτιμία να βρίσκεται στο 20,08 έναντι του δολαρίου.

Σύμφωνα με τη Morgan Stanley, η τουρκική λίρα κινδυνεύει να κάνει βουτιά έως και 29% σε περίπτωση που ο Ερντογάν επιμείνει στην πολιτική των χαμηλών επιτοκίων.

«Πιστεύω ότι το συνάλλαγμα θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο.  Δεν μπορώ να εκτιμήσω ακριβώς αλλά πιστεύω ότι θα αυξηθεί πολύ έως το τέλος του χρόνου], δήλωσε ένας κάτοικος Κωνσταντινούπολης.

Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει ποιος θα μπει στην θέση του Υπουργού Οικονομικών.

Σύμφωνα με τα έως τώρα σενάρια, σταθερός στην θέση του θα μείνει στο Υπουργείο Άμυνας ο Χουλουσί Ακάρ ωστόσο τα πρόσωπα θα αλλάξουν στα Υπουργεία Άμυνας, Εξωτερικών και Εσωτερικών.megatv.com