Σημειώνεται ότι με προβλήματα ξεκίνησε και η σημερινή ημέρα (30/5) των ενδοσχολικών εξετάσεων λόγω κυβερνοεπίθεσης αυτή τη φορά σε όλο το δίκτυο του ΕΔΥΤΕ που είναι υπεύθυνο για τη λειτουργία της πλατφόρμας της Τράπεζας Θεμάτων αλλά και άλλων φορέων ερευνητικών.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, έχει ομαλοποιηθεί η κατάσταση σε 1.300 λύκεια από τα 1.900 σε όλη την επικράτεια, αλλά με πάρα πολύ αργούς ρυθμούς.

Ο Θεόδωρος Τσούχλος που είναι μέλος της ΟΛΜΕ μίλησε για το συμβάν που ταλαιπωρεί από χθες τους μαθητές στην εκπομπή «Πάμε Δανάη».

«Αντί τα θέματα να είναι έτοιμα στις 7μιση το πρωί, ήταν έτοιμα μετά από δύο ώρες. Θα έπρεπε να υπάρχει δεύτερο και τρίτο πλάνο, πέρα από την ηλεκτρονική θωράκιση. Θα έπρεπε τα θέματα από την Τράπεζα θεμάτων να μπαίνουν από καθηγητές, είναι απλό».

Ειδικά για την Τράπεζα θεμάτων ο κ. Τσούχλος σχολίασε ότι είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που είναι παιδαγωγικό και επιστημονικό, αλλά παράλληλα υπογράμμισε «θα ήταν καλύτερο να το λειτουργούμε εμείς ( οι καθηγητές)».

Ερωτώμενος ο κ. Τσούχλος αν συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του Υπ. Παιδείας κι αν είχαν συζητήσει αυτό το σύστημα απάντησε: «Δυστυχώς, δεν υπήρχε καμία επικοινωνία με τον κ. Γενικό, αλλά δεν υπάρχει καμία επικοινωνία με τον Πρόεδρο του Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής. Έχουμε να επικοινωνήσουμε μαζί του από την πρώτη μέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Νοέμβριο του 2019. Αυτά τα έχουμε καταγγείλει στην κυρία Κεραμέως και είχαμε ζητήσει από το ’19 και το ’20 στον υφιστάμενό της να δώσει εντολή να συναντήσει την ΟΛΜΕ και την Διδασκαλική Ομοσπονδία».



megatv.com