Ακινητοποιημένοι σε σήραγγα

Δεν έχουν περάσει ούτε 5 μήνες από τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη που βύθισε στο πένθος ολόκληρη τη χώρα, η κατάσταση ωστόσο στους σιδηροδρόμους δείχνει να μην έχει βελτιωθεί καθόλου.

325 επιβάτες του Intercity, έμειναν ακινητοποιημένοι για 2 ώρες, μέσα στην σκοτεινή σήραγγα στο Λιανοκλάδι, όταν ο συρμός χάλασε και ακινητοποιήθηκε.

«Είναι απαράδεκτο όλο αυτό που συνέβη. Μας ενημέρωσαν αλλά φάγαμε μιάμιση ώρα μέσα σε ένα τούνελ, χωρίς σήμα», λένε οργισμένοι επιβάτες.

Επικράτησε πανικός καθώς το τρένο βυθίστηκε στο σκοτάδι.

«Ξαφνικά, στο πουθενά, κοκκάλωσε το τρένο μέσα στο τούνελ. Μία κυρία ήταν κλειστοφοβική, είπε να ανοίξουν τα παράθυρα, δεν άνοιγαν τα παράθυρα, οι πόρτες επίσης. Ταλαιπωρία».

Η αμαξοστοιχία εκτελούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Αθήνα. Αναχώρησε στις 10:15 το πρωί. Στη μία παρά τέταρτο ακινητοποιήθηκε λόγω μηχανικής βλάβης μέσα στη σήραγγα Όθρυς στην γραμμή καθόδου.

Στη 1 το μεσημέρι ενημερώθηκε για το περιστατικό η HELLENIC TRAIN.

Στις 14:15 την αμαξοστοιχία προσέγγισαν και έδεσαν μηχανές από το Λιανοκλάδι.

Η ανακοίνωση της HELLENIC TRAIN

«Λόγω πτώσης παντογράφου, υπήρξε απώλεια κλιματισμού και φωτισμού για λίγη ώρα, ωστόσο οι μηχανές εφεδρείας έχουν ήδη πραγματοποιήσει ζεύξη με την ακινητοποιημένη αμαξοστοιχία, αποκαθιστώντας τις λειτουργίες κλιματισμού και φωτισμού και το τραίνο οδεύει προς Λιανοκλάδι».



megatv.com