Ο κάπτεν της Σερβία, Βίκτορ Τροΐτσκι έκανε ένα πρώτο σχόλιο για την κλήρωση του Davis Cup με τη Σερβία του Νόβακ Τζόκοβιτς να υποδέχεται την Ελλάδα του Στέφανου Τσιτσιπά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο σε ένα κλασικό βαλκανικό ντέρμπι. 

Ο Τροΐτσκι θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν είναι ό,τι το καλύτερο για τη Σερβία καθώς έχει τη σύνθεση της τον Στέφανο Τσιτσιπά, αλλά και τον Πέτρο Τσιτσιπά στο διπλό, ωστόσο ο Σέρβος προπονητής τόνισε ότι αυτή τη φορά η ομάδα του θα πρέπει να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι παίζει εντός έδρας και να ξεχάσει γρήγορα τις δύο οδυνηρές ήττες από Ιταλία (ημιτελικά Finals) και Σλοβακία την περασμένη εβδομάδα στο Κράλιεβο. 

“Έχουμε απέναντί μας μια ομάδα που δεν είναι και η καλύτερη αντίπαλος γιατί έχουν ένα σπουδαίο παίκτη τον Στέφανο Τσιτσιπά”, είπε ο Τροΐτσκι. “Όλοι τον γνωρίζουν. Το θετικό είναι ότι η Ελλάδα από εκεί και πέρα δεν έχει παίκτες που βρίσκονται στο Top-100. Ο μικρότερος αδερφός του Στέφανου, ο Πέτρος είναι στο Top-100 στο διπλό και μαζί μπορεί να παίξουν πολύ καλά.”

“Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να δείξουμε ποιότητα στο γήπεδο και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Παίζουμε πάλι σπίτι μας. Στο χέρια μας είναι να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα μέχρι το Σεπτέμβριο και να ξεχάσουμε τις δύο ήττες από Σλοβακία και Ιταλία.”

Φυσικά είναι ακόμα νωρίς για τη συμμετοχή είτε του Νόβακ Τζόκοβιτς, είτε ακόμα και του Στέφανου Τσιτσιπά, καθώς μέχρι τότε θα έχουν μεσολαβήσει 3 Grand Slams κι ένα Ολυμπιακό τουρουά. 

Πάντως Ελλάδα και Σερβία έχουν αγωνιστεί 4 φορές στο παρελθόν με την τελευταία να είναι στην Αθήνα το 2003, με τις δύο χώρες να έχουν από δύο νίκες. 



tennis24.gr