Εστιατόριο στου Ψυρρή που βρίσκεται στο κτήριο του Κέντρου Chabad, δηλαδή στο κτήριο που στεγάζεται το Κέντρο Εβραϊκής Κοινότητας στην καρδιά της Αθήνας, και λειτουργεί και σαν εβραϊκή συναγωγή, ήταν ο στόχος των δύο αλλοδαπών, που συνελήφθησαν ως μέλη τρομοκρατικού δικτύου το οποίο ετοίμαζε αιματηρές επιθέσεις στην Ελλάδα.

Στόχος των τρομοκρατιών ήταν να προκαλέσουν πολύνεκρο χτύπημα, ενώ ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν υπήρχαν και άλλοι στόχοι.

Προθεσμία μέχρι την Παρασκευή 31 Μαρτίου πήραν οι δύο συλληφθέντες για τρομοκρατία όταν και αναμένεται να οδηγηθούν στον τακτικό ανακριτή για τις απολογίες τους.

Για τους δύο συλληφθέντες από το Πακιστάν έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συγκρότηση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση.

Για τις έρευνες που διεξήγαγε η Αστυνομία η Κωνσταντίνα Δημογλίδου επιβεβαίωσε ότι έγιναν και εκτός Αθηνών, καθώς η εργασία των δύο δραστών συσχετίζονταν με την επαρχία.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, δείχνει ότι τα κίνητρα των δραστών είναι οικονομικά, καθώς ο κάθε ένας από τους δύο θα έπαιρνε 15 χιλιάδες ευρώ για κάθε θύμα.

Επίσης δεν φαίνεται τα δύο άτομα που έχουν συλληφθεί να είχαν ξανά συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

«Η έρευνα της Αστυνομίας δεν σταματά εδώ, φυσικά και συνεχίζεται για να δούμε εάν υπάρχουν κι άλλα παρακλάδια στην χώρα μας. Να δούμε τι σχέσεις είχαν με άλλους, μπορεί να δρούσαν και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες και φυσικά αν είχαν καταφέρει να πείσουν κι άλλους να τερατολογηθούν», συμπλήρωσε η κα. Δημογλίδου.

Προανακριτικά δεν έχουν δώσει καμία πληροφορία ακόμα οι δράστες, ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. και τόνισε ότι η επιτυχία της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είναι μία απόδειξη στην έναρξη της τουριστικής περιόδου πόσο ασφαλής χώρα είναι η Ελλάδα.

Panic Button: Σε ισχύ το κουμπί για γυναίκες που κινδυνεύουν να κακοποιηθούν

Μία πολύ σημαντική εφαρμογή μπαίνει σε εφαρμογή.

«Είναι πολύ σημαντικό να ειδοποιούμαστε άμεσα την στιγμή που ένα θύμα κακοποιείται και να μπορούμε να βρισκόμαστε στο σημείο με ένα με δύο λεπτά», είπε αρχικά η κα, Δημογλίδου και στην συνέχεια εξήγησε πώς θα λειτουργεί.

Αυτή η εφαρμογή θα δίνεται στις γυναίκες που καταγγέλλουν κακοποίηση – σε αρχικό στάδιο – σε Θεσσαλονίκη και Αττική. Με την καταγγελία θα ερωτούνται οι γυναίκες από την Αστυνομία αν θέλουν να λάβουν κωδικό για την εφαρμογή στο κινητό τους.

Έτσι η Αστυνομία με ένα απλό μήνυμα θα λαμβάνουν τα στοιχεία της γυναίκας που κινδυνεύει.

Μάλιστα, από τον Νοέμβριο θα συνταχθεί μία έκθεση της λειτουργίας της συγκεκεριμένης εφαρμογής, ώστε να επεκταθεί.megatv.com