Ο Στέφανος Τσιτσιπάς βρίσκεται στο Παρίσι όπου και προετοιμάζεται για την πρεμιέρα του στο φετινό Roland Garros, λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση του Μάρκ Φιλιππούση για την αποχώρησή του από την ομάδα του 24χρονου. 

Ο Τσιτσιπάς ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για την εξέλιξη αυτή με τον Νο5 του κόσμου να κάνει λόγο για κοινή απόφαση με τον πρώην Νο1 του κόσμου, αιτιολογώντας ότι είναι δύσκολο να υπάρχουν στην ομάδα δύο προπονητές.

“Ήταν μια κοινή απόφαση.”, είπε ο Τσιτσιπάς. “Μιλήσαμε αμέτρητες ώρες στο τηλέφωνο πριν από μερικές εβδομάδες. Είναι δύσκολο να έχεις δύο προπονητές στο court. Ξέρω ότι βρίσκονται εκεί για να με βοηθήσουν και να μου προσφέρουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Αλλά μερικές φορές αυτό μπορεί να γίνει αρκετά κουραστικό όταν δύο προπονητές μοιράζονται απόψεις.”

“Βρίσκομαι σε μια φάση της καριέρας μου που χρειάζομαι έναν προπονητή που μπορεί να παρέχει όλες τις πληροφορίες, όλες τις απαντήσεις, όλες τις αναλύσεις κι όλα αυτά που ψάχνω για να βελτιώσω το παιχνίδι μου. Less is more κατά τη γνώμη μου.”

“Νιώθω ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θα μπορούσα να φέρω στην ομάδα μου που θα μπορούσαν να βοηθήσουν σίγουρα μοιράζοντας τις σκέψεις και τις απόψεις τους σχετικά με το τι μπορώ να κάνω καλύτερα και πως μπορώ να το κάνω καλύτερα.”

“Αλλά πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να μείνεις με λίγους ανθρώπους, κατά τη γνώμη μου, γιατί όταν έχεις πολλούς ανθρώπους γύρω σου μπορεί να εξαντληθεί η ψυχική σου ενέργεια. Αυτός είναι ένας από τους λόγους.”

“Λατρεύω τον Μαρκ. Είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος και εξακολουθούμε να έχουμε να έχουμε επαφή πολύ συχνά. Είμαι χαρούμενος με αυτήν την απόφαση και είμαι σίγουρος ότι με στηρίζει και είναι δίπλα μου όποτε και οτιδήποτε χρειαστώ.”




tennis24.gr