Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ξεπέρασε το εμπόδιο και του Γερμανού Γιάνικ Χάνφμαν και πλέον το Σάββατο θα αγωνιστεί στα ημιτελικά του μονού, αλλά και του διπλού έχοντας δίπλα του τον αδερφό του Πέτρο Τσιτσιπά. 

“Όταν παίζεις στο Tour δεν μπορείς να το κάνεις πολύ συχνά.”, είπε ο Τσιτσιπάς στην on court συνέντευξη. “Έχει τη δική του ικανοποίηση το να μπορώ να κάνω και τα δύο. Είναι καλό που μπορώ να παίξω τόσο καλά και στα δύο και είμαι χαρούμενος που το κάνω με τον Πέτρο. Νομίζω ότι μπορούμε πραγματικά να το απολαύσουμε, να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ευκαιρία και να παίξουμε καλό τένις.”

Όσον αφορά το παιχνίδι με τον Χάνφμαν και τα δύο break-points που έσβησε σε δύο service-games στο 2ο set o Τσιτσιπάς τόνισε: “Αυτές οι καταστάσεις δεν είναι εύκολες. Όταν ήρθαν αυτές οι στιγμές έπαιξα το καλύτερο τένις μου. Έπαιξα με ακρίβεια και έμεινα πολύ ήρεμος. ήταν εξαιρετικά σημαντικό γιατί το σκορ θα μπορούσε να ήταν διαφορετικό αν αυτές τα πράγματα πήγαιναν αντίθετα.”

Στα ημιτελικά του Σαββάτου ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει (18:30 GR) έναν εκ των Άρθουρ Φις και Χουάν Πάμπλο Βαρίλας, ενώ αμέσως μετά θα αγωνιστεί και στον ημιτελικό του διπλού εκεί όπου μαζί με τον αδερφό του Πέτρο θα αντιμετωπίσουν τους Ρομέν Αρνεόντο (Μονακό) και Σαμ Βάισμπορν (Αυστρία) για μια θέση στον τελικό.

EUROPEAN OPEN SINGLES | DOUBLES | OOP (-1h)



tennis24.gr